Houten blokken

Houten balanceerblokjes: vijf redenen waarom ze zo leuk zijn

Houten balanceerblokjes minmin Copenhagen

We zien ze in steeds meer woon- en speelkamers. Die leuke houten balanceerblokjes in allerlei kleuren en vormen. Bij Jindl vind je onder andere aardetinten, pastelkleuren en naturel blokken. Alle blokken hebben een andere, unieke vorm waarbij de zijdes steeds verschillen. Zo wordt het een uitdaging om mee te spelen.

Super leuk om mee te spelen en goed voor de ontwikkeling van kinderen én het geduld van volwassenen. Hieronder vind je 5 redenen waarom die houten blokjes zo leuk zijn!

  • De blokjes zijn voor jong en oud
  • Het is open ended speelgoed
  • Ze staan leuk in je interieur
  • Spelen met balanceersteentjes is goed voor de ontwikkeling van kinderen
  • Bouwen brengt je rust!
Houten bouwstenen balanceerstenen Jindl aardetinten

1. Houten balanceerblokjes zijn voor jong en oud

Ga samen de uitdaging aan. Het stapelen van zo veel mogelijk houten bouwstenen is een uitdaging voor zowel kinderen als volwassenen. Het is echt een product voor alle leeftijden. Van (ongeveer) 3 tot 103 jaar. Voor iedereen!
Voor kinderen is het bouwen met de blokjes goed voor de ontwikkeling (zie reden 4), maar ook oudere mensen kunnen er ook veel aan hebben. Helaas neemt de fijne motoriek langzaam af als je ouder wordt. Door te bouwen met de balanceerblokjes kun je goede handtraining doen. Kruiswoordpuzzels of woordzoekers voor de geest en blokjes voor het lichaam.

Samen spelen is ook een aanrader. Je kunt zelfs een ‘wedstrijdje’ doen. Probeer je eerst van groot naar klein te stapelen, draai je het vervolgens om. Van klein naar groot is een nog grotere uitdaging. Wie stapelt de meeste houten balanceerblokjes op elkaar?

2. Open ended speelgoed

De uitkomst staat niet vast. Er is niets goed en er is niets fout. Alles mag. Dat is het leuke van open ended speelgoed. In deze categorie vallen deze blokjes ook zeker. Wat we ermee doet, kun je zelf bepalen. Stapelen wordt het meest gedaan, maar waarom zou je er geen stad mee bouwen? Of de blokjes aanbieden in je winkeltje? De mogelijkheden zijn eindeloos en die bepaal je zelf!

Houten balanceerstenen MinMin Copenhagen pastelkleuren-3

3. Goed voor de ontwikkeling van kinderen

Het stapelen van de blokjes helpt kinderen onder andere bij het ontwikkelen van de fijne motoriek, en creativiteit. De steentjes passen op vele manieren op elkaar, maar de kunst is om de juiste balans te vinden. Vanaf een jaar of drie lukt de meeste kinderen dat al aardig. Door de blokken vast te houden en op de juiste plek te plaatsen oefenen ze deze handeling en als het lukt, krijgen ze ook nog eens een mooie beloning. Daarnaast is het stapelen van de blokken ook een oefening in geduld. Als je te snel wilt, lukt het niet.

Houten balanceerstenen MinMin Copenhagen aardetinten-1

4. Ze staan leuk in je interieur

Na een middag spelen baal je soms. Overal ligt speelgoed. Leuk om te zien dat de kinderen zich lekker uitgeleefd hebben, maar voor je zelf lekker kunt relaxen, wil je het toch een beetje opgeruimd hebben. De houten blokjes hebben een groot voordeel: ze staan ook leuk in je interieur. Opbergen kan, maar nog leuker is om ze bijvoorbeeld op je vensterbank of schouw neer te zetten. Dat kan elke dag in een andere samenstelling. Een groot pluspunt is dat je van het bouwen zelf ook rustig wordt. De relax-modus na een lange dag, zet je zo dus extra snel in.

5. Bouwen brengt rust

Uit ervaring weten we dat de blokjes je als volwassene ook rust kunnen bezorgen. Je concentreren op het bouwwerk dat je maakt is relaxed. Even de focus op één ding, kan je helpen even tot je zelf te komen. Ook al is het maar vijf minuten: het werkt echt!

En wat voor volwassenen werkt, werkt in veel gevallen voor kinderen ook. Zij kunnen door zich even op die ene taak te richten ook rustig(er) worden. We legden eerder al uit dat je best wat geduld voor het bouwen moet hebben. Je kunt het gewoon niet mega snel doen. Daar zorgen de houten balanceerblokjes zelf wel voor. Neem je tijd en het levert resultaat op. In alle rust.

Veel plezier met bouwen!