Kitchen helper

Het verschil tussen een 2-in-1 leertoren en een standaard leertoren

Welke leertoren kiezen

Je overweegt een leertoren aan de schaffen, maar weet niet goed of je nu een 2-in-1 model of een standaard model wilt aanschaffen. We helpen je graag bij die keuze. Daarom laten we in deze blog het verschil zien tussen beide modellen. 

Eerst even kort iets over de Jindl leertoren. Toen we startten met het ontwerp was onze uitdrukkelijke wens dat het 2-in-1 model en het standaardmodel er ongeveer hetzelfde uit kwamen te zien. Naast belangrijke eigenschappen als kleur, veiligheid en de afmetingen was onze wens ook dat het model mooie strakke lijnen had. En ja, al zeggen we het zelf, dat is gelukt. De Jindl leertorens zien er strak, modern en mooi uit. 

Jindl leertoren grijs detail Leertoren zwart Jindl zijaanzicht

Standaard leertoren grijs                                 2-in-1 leertoren zwart

Wat zijn de verschillen?

Om te bouwen als tafeltje met stoeltje

Het belangrijkste verschil tussen beide leertorens is dat het 2-in-1 model in te klappen is tot een tafeltje met stoeltje. Met het 2-in-1 model heb je dus iets meer mogelijkheden. Deze leertoren is in een handomdraai in te klappen doordat het uit twee gedeeltes, bij elkaar gehouden met een scharnier, bestaat. Speciale klemmetjes zorgen ervoor dat de twee gedeeltes stevig bij elkaar worden gehouden. 

Leertoren zwart Jindl tafeltje

Montage

Zoals je weet verzenden we de leertoren gedemonteerd. Zo ontvang je een handzaam pakketje. Je moet dus jouw aankoop nog wel even monteren. De montage van de standaard leertoren gaat sneller en is eenvoudiger. Sterker nog: de standaard leertoren monteer je binnen enkele minuten. Het 2-in-1 model is wat minder eenvoudig omdat je ook de scharnieren en klemmetjes moet bevestigen. Als je goed de handleiding volgt en de juiste schroeven gebruikt, is dit doorgaans ook geen probleem. De montage van het 2-in-1 model duurt alleen wel wat langer. 

Uiterlijk

Doordat het 2-in-1 model inklapbaar is zul je veel meer elementen aantreffen. Denk bijvoorbeeld aan scharnieren en klipjes om de twee delen aan elkaar vast te zetten. Daarom ziet het standaard model er over het algemeen wat ‘rustiger’ uit. 

Onderdelen

Het standaardmodel bestaat in totaal uit 8 houten onderdelen en 16 schroeven. Het 2-in-1 model daarentegen uit 11 houten onderdelen, 54 schroeven, 2 scharnieren en 4 klemmen. Het grote aantal schroeven heb je nodig omdat je de scharnieren en klemmen moet bevestigen. 

Welke leertoren moet ik kiezen?

Je wilt weten welke leertoren je moet kiezen? Daarvoor is het van belang om te bedenken waar je de leertoren voornamelijk voor wilt gebruiken. Is jouw exemplaar alleen bedoelt om beter bij het aanrecht, de werkbank of de wasbak te kunnen? Dan voldoet de standaard leertoren. Dit eenvoudige maar doeltreffende model is super handig en je raakt er niet snel op uitgekeken. 

Wil je echter net wat meer? Kies dan voor de 2-in-1 variant. Van dit model kun je namelijk een tafeltje met stoeltje maken. Zo kunnen kinderen niet alleen makkelijker bij bijvoorbeeld het aanrecht, maar hebben ze ook nog een plekje om lekker te zitten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een hapje eten, lekker knutselen of tekenen. 

De afmetingen van de standaard leertoren en het 2-in-1 model zijn overigens gelijk. Dat feit kun je dus meenemen in je afweging. Ook zijn alle modellen zowel verkrijgbaar als houtkleur en in het zwart, grijs en wit. Kortom: genoeg keuze voor de perfecte leertoren die bij jouw situatie past. We zijn benieuwd welk model je kiest!