Kitchen helper

Montage leertoren Jindl. Zo eenvoudig is het!

Montage leertoren Jindl

Hoe monteer je een leertoren van Jindl nu precies? Wij leggen je het graag uit. Bij de ontwikkeling van onze leertorens hebben we meegenomen dat het monteren eenvoudig moet zijn. Volgens ons is dat gelukt. En onze klanten zijn het daar mee eens. We laten dan ook graag zien hoe een leertoren van Jindl eenvoudig gemonteerd wordt. 

Levering als plat pakketje

Als je een leertoren bij Jindl bestelt, krijg je een klein pakketje. Daar hebben we bewust voor gekozen. Dat scheelt ruimte bij het transport en zo vervoeren we geen lucht. Dit is duurzamer op de lange termijn. Dit betekent echter wel dat je zelf nog even aan de slag moet om je nieuwe leertoren te monteren. 

Mag je een schroefmachine gebruiken?

Het monteren van een leertoren met alleen een inbussleutel is mogelijk. Met een schroefmachine is het echter wel een stuk makkelijker. Heb je een schroefmachine bij de hand, gebruik deze dan zeker. Zorg er wel voor dat je een lage stand hanteert. Bovendien geldt: vast is vast. Zodra de schroef vastzit, is het goed genoeg. Als je langer doordraait kan het zijn dat de schroef juist losser komt te zitten. Dat wil je voorkomen. 

Montage leertoren Jindl standaard

De montage van een standaard Jindl leertoren is heel eenvoudig. Sterker nog, het record staat hier bij medewerkers van Jindl op 3 minuut 27. Dat is super snel, maar daarbij moet aangetekend worden dat de recordhouder het vaker gedaan heeft. Toch moet het in ongeveer tien minuten lukken als je de montage voor het eerst uitvoert. 

De standaard leertoren van Jindl bestaat uit 8 houten onderdelen die je met in totaal 16 schroeven vast zet. Bij dit model geldt dat alle schroeven hetzelfde zijn. Je kunt je dus niet vergissen. 

Dit zit er in het pakket: 

Inhoud pakket leertoren Jindl standaard

Starten met de montage

Zorg ervoor dat je eerst een zijde schroeft.  Schroef de schroeven nog niet helemaal vast. Voor extra stevigheid zijn in de zijpanelen overigens stroken gefreesd waarin de planken komen. Dat is naast extra stevig ook extra handig. Zo monteer je de planken namelijk altijd goed. Pak je de verkeerde, dan past het simpelweg niet.

Montage leertoren zijde 1

Vervolgens doe je hetzelfde met de andere zijde. Vervolgens zet je de leertoren op een vlakke ondergrond en schroef je alle schroeven vast. Zo voorkom je dat de leertoren gaat wiebelen. 

Montage leertoren zijde 2

En dan ben je al helemaal klaar om de leertoren te gebruiken. Dat was best eenvoudig, nietwaar?

Montage 2-in-1 leertoren Jindl

De 2-in-1 leertoren van Jindl is momenteel het meest populaire model. Het grote voordeel is dat je hiervan ook een tafeltje met stoeltje kunt maken. De montage vereist wat meer tijd dan de standaard leertoren waarover je hierboven las. Da komt omdat je bij het 2-in-1 model ook scharnieren en slipjes moet bevestigen. Toch moet het je eenvoudig lukken met de duidelijk montagehandleiding die je erbij krijgt. Hieronder leggen we uit hoe de montage van de 2-in-1 leertoren in z’n werk gaat. 

Dit zit er in het pakket

Ook het 2-in-1 model wordt als relatief klein pakketje geleverd. In totaal krijgt je 11 houten onderdelen, twee scharnieren, vier setjes met klipjes om de verschillende delen aan elkaar te klikken en in totaal 3 verschillende soorten schroeven. Dit zijn: 

  • 22 schroeven om de houten delen aan elkaar te bevestigen
  • 12 schroeven om de scharniertjes te bevestigen
  • 20 schroeven om de klipjes te bevestigen

Zoals je ziet moet je bij dit 2-in-1 model heel wat meer schroeven aanbrengen. Daar doe je dus vanzelfsprekend wat langer over. Op de meegeleverde handleiding staat overigens precies welke onderdelen je op welk moment het best kunt monteren. Als je deze raadpleegt, kan het bijna niet fout gaan.  

Stap 1 van de montage - de bovenkant

De 2-in-1 leertoren monteer je in verschillende delen. Eerst de bovenkant en dan de onderkant. De bovenkant is stap 1 van de montage. Houd de zijpanelen van de bovenkant op de kop en schroef de de plankjes en de ronde stang vast. Ook hierbij geldt: eerst één zijde half vastschroeven en vervolgens de andere zijde ook. Dan op een vlakke ondergrond zetten en alle schroeven aandraaien. 

Leertoren montage bovenzijde

Stap 2 van de montage - de onderkant

Het monteren van de onderkant is stap twee van de montage. Dit werkt hetzelfde als bij stap 1. Je maakt nu echter gebruik van andere onderdelen. Je kunt schroeven met de inbussleutel of een schroefmachine. 

Montage leertoren onderzijde

Stap 3 van de montage - de scharnieren

Een belangrijk onderdeel van de montage is het bevestigen van de scharniertjes. Hierbij moet je goed opletten dat je de kortste schroefjes gebruikt. Deze mogen namelijk niet te lang zijn, anders schroef je door het tafelblad heen. Bij de montage van de scharnieren is het belangrijk dat je beide delen heel stevig tegen elkaar aanzet. Dan passen de scharnieren goed in het daarvoor aangegeven gedeelte. Druk beide delen stevig tegen elkaar, leg de scharnieren erin en schroef ze vast. Zo sluiten beide delen mooi aan. 

Montage scharnieren

Stap 4 van de montage - de klipjes

Tot slop monteer je de klipjes met schroeven (20) met een platten kop. We hebben hiervoor minuscule gaatje voorgeboord. Dit zorgt ervoor dat je de klipjes eenvoudig op de juiste plek kunt bevestigen. Kijk uiteraard wel even goed in de handleiding hoe het precies moet komen te zitten. 

Montage klipjes

Heb je alle stappen uitgevoerd? Dan kun je genieten van de mooie leertoren. We horen ook graag wat je van de montage vond! 

LEERTORENS VAN JINDL

Houten montessori leertoren Jindl® 2-in-1 zwart

Original price was: € 149,00.Current price is: € 139,00.

Houten montessori leertoren Jindl® 2-in-1 houtkleur

Original price was: € 149,00.Current price is: € 139,00.

Houten montessori leertoren Jindl® 2-in-1 wit

Original price was: € 149,00.Current price is: € 139,00.

Houten montessori leertoren Jindl® 2-in-1 grijs

Original price was: € 149,00.Current price is: € 139,00.

Houten leertoren | kitchen helper Ette Tete 2-in-1 wit

Original price was: € 145,00.Current price is: € 139,00.

Houten leertoren | kitchen helper Ette Tete verstelbaar zwart

Original price was: € 135,00.Current price is: € 129,00.

Houten leertoren | kitchen helper Ette Tete verstelbaar grijs

Original price was: € 135,00.Current price is: € 129,00.