KAOS kinderstoelen

KAOS gaat voor duurzaam

KAOS gaat voor duurzaam

KAOS ken je natuurlijk van de mooie kinderstoelen en wandrekken. Natuurlijk vind je die producten bij Jindl. Sinds kort zijn er nieuwe toevoegingen op de markt. Veiligheidsbeugels, trays (eetbladen) en een babyzitje voor de kinderstoel. Gemaakt van plastic. Maar niet zomaar plastic, want het is gemaakt van gerecyclede visnetten én na gebruik weer in te leveren. Daar vertellen we graag meer over.


KAOS Klapp tray

Een onmisbare toevoeging die er voor zorgt dat er een stuk minder geknoeid wordt is de KAOS Klap tray. Dit eetblad voor op de KAOS kinderstoel heeft net als het babyzitje en de veiligheidsbeugel 2.0 een mooie groene kleur. En dat is niet zomaar groen! De groene waas komt namelijk doordat de KAOS accessoires gemaakt zijn van 50% gerecyclede visnetten die uit de oceanen zijn gehaald. Zo wordt voorkomen dat er spookvisnetten in het water blijven. Met de aanschaf van een KAOS Klapp tray koop je dus letterlijk en figuurlijk een GROEN product.

Kinderstoel van KAOS met eetblad


KAOS Klapp babyzitje

Een ander mooi voorbeeld is het babyzitje van KAOS. Hiermee kun je de KAOS Klapp kinderstoel nog eerder gebruiken. Je kindje kan al snel bij aan tafel. Wel zo gezellig. Ook voor het KAOS babyzitje geldt dat het is gemaakt de 50% visnetten. Het product komt volledig gemonteerd bij je aan. Je hoeft het zelf alleen nog maar aan de stoel te bevestigen. Het babyzitje is verkrijgbaar in het zeewier groen en ivoorwit.

Babyzitje voor in kinderstoel KAOSBabyzitje KAOS KLAPP ivoor


Recyclen van producten

De oude visnetten die KAOS recycled kunnen tot maar liefst 9 keer gerecycled worden zonder dat het z’n eigenschappen verliest. Zo stevig is het materiaal. Zo is de levensduur van de KAOS producten potentieel meer dan 100 jaar. Als de producten steeds hergebruikt worden, verkleind dat de (plastic) afvalberg enorm. KAOS ziet hiermee wat ons betreft een nieuwe standaard. Zeker ook omdat de producten ook nog eens in te leveren zijn.

KAOS accessoires in leveren voor statiegeld

Als je een KAOS babyzitje, KAOS tray of een veiligheidsbeugel niet meer gebruikt hoef je het niet weg te gooien. KAOS zorgt er namelijk voor dat ze óf gerecycled worden óf worden doorverkocht om andere baby’s of kinderen blij te maken.
Wanneer je je accessoire inlevert bij KAOS, krijg je statiegeld van 20 tot 60% van het aankoopbedrag terug. Weggooien is zonde.

Momenteel worden de kunststof producten gemaakt van 50% gerecyclede visnetten en het doel van KAOS is dit te verhogen naar 100%. De techniek waarmee dit kan, komt steeds dichterbij. Zeker als je weet dat elk product tot 9 keer gerecycled kan worden.

KAOS is betrokken bij het hele proces, vanaf de ontvangst van geretourneerde goederen in hun magazijn, via de volledige recycling van het product, tot het moment dat nieuwe producten klaar zijn en weer gedistribueerd gaan worden. Wat ons betreft een mooie inspiratiebron voor ons en andere bedrijven als het gaat om duurzaamheid.

Hoe gaat het retourneren van KAOS accessoires in z’n werk?

Alles KAOS accessoires die je niet meer gebruikt kun je retourneren. Jindl helpt je daar ook graag bij. Het uiteindelijke statiegeld wordt uitgekeerd door KAOS als zij het product of de producten ontvangen hebben in Noorwegen. Je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om het product door te verkopen of door te geven. Zo gaan de KAOS producten generaties lang mee.

Dit zijn de opties die je hebt nadat jij bijvoorbeeld het KAOS eetblad of het KAOS babyzitje niet meer nodig hebt.

Verkopen of doorgeven

Het product is nog in goede staat? Dan is verkopen via een marktplaats of doorgeven aan familie of vrienden natuurlijk een goede en duurzame optie.

Retourneren en statiegeld ontvangen

Heb je niemand om het product aan door te geven of vind je dat het niet meer in goede staat is, dan kun je het retourneren naar KAOS. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourkosten, maar ontvang direct een tegoed van KAOS. De producten die nog gebruikt kunnen worden, verkoopt KAOS in hun tweedehands winkel. De producten die niet meer schikt zijn, worden gerecycled om weer nieuwe producten van te maken.
Afhankelijk van de staat van de geretourneerde producten ontvang je een KAOS giftcard voor in de KAOS webshop.


Waarom ontstond de KAOS Klapp kinderstoel

De founders van KAOS lanceerden het merk om twee redenen:

  1. Producten ontwerpen die het leven met kinderen een beetje makkelijker maken met behoud van een eigen stijl en identiteit.
  2. Producten maken die verantwoord geproduceerd worden en generaties meegaan.

KAOS geeft aan dat het bedrijf het als hun plicht ziet om ervoor te zorgen dat ze produceren met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Ze zijn daarom vastbesloten dat KAOS een verschil maakt en werken aan innovatie om de hele industrie te veranderen. Een mooi streven!


Hoe gaat Jindl om met duurzaamheid?

Wij hebben in een eerder blog over Jindl en duurzaamheid al eens aangegeven dat we niet direct het meest groene of duurzame bedrijf zijn, maar wel ons uiterste best doen. Wat bijvoorbeeld KAOS doet, inspireert ons dan ook enorm. Daar leren we van en ondertussen maken we er deel van uit door dit mooie merk te verkopen.