Speelhuisjes

Welk speelhuisje past bij jou?

Speelhuisje Jindl Bollo

Verschillende soorten speelhuisjes. Bij Jindl vind je ze in alle soorten en maten. En we zijn steeds op zoek naar bijzondere speelhuisjes. In die zoektocht vinden we vaak unieke producten die we graag met jullie delen. In deze blog vertellen we er alles over.

Welke soorten speelhuisjes zijn er?

Speelhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk ken je de speeltenten voor binnen en houten speelhuisjes voor buiten. Maar er is meer. Wij maken in deze blog onderscheid tussen speeltenten, speelhuisjes om zelf te maken en tipi tenten.

Inhoud

Speeltenten voor binnen

Heel erg populair en fantastisch voor kinderen. Wat is er nu mooier dan je eigen plekje om je even terug te trekken? Je eerste echte eigen huisje! Het is niet voor niets dat de stoffen speelhuisjes bij Jindl een populair cadeau zijn. Ze zorgen voor jarenlang speelplezier en de meeste tenten die wij verkopen, staan ook nog eens leuk in je interieur over het algemeen. Bij Jindl kiezen we voornamelijk voor neutrale, rustige kleuren. Wat er ín het speelhuisje gebeurt, kun je natuurlijk zelf bepalen, maar de stof aan de buitenzijde is vaak een neutrale kleur.

Een mooi voorbeeld van populaire speelhuisjes van stof zijn de speeltenten van Kids Concept. Dit Scandinavische merk combineert speels speelgoed met stijl; de Scandinavische stijl. Dat zie je terug aan het gebruik van zachte kleuren en mooi design.

Voorbeeld 1:

De Kids Concept speeltent

Een mooie rechthoekige tent met stevige houten palen (vierkant) en een doek van 100% katoen. Ideaal voor thuis maar zeker ook voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouderopvang.   

Speeltent Kids Concept half wit

Voorbeeld 2:

De Kids Concept paviljoentent

Wow! Deze paviljoentent heeft een aansprekende vorm. Een heerlijk eigen plekje dat voldoende ruimte biedt. Door de vorm zie je dat kinderen er ook vaak ‘circusje’ in spelen. Super leuk. Het doek is van 100% katoen en het houten frame extra stevig.

Paviljoen tent Kid's Concept wit sfeer

 

Speelhuisjes om zelf te maken (foam)

Zelf een speelhuisje maken? Nou, dat bedoelen we niet letterlijk, maar bij Jindl vind je speelhuisjes waarvan je zelf de vorm kunt bepalen. Eigenlijk een soort constructie speelgoed in levensgroot formaat.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de speelhuisjes van het Deense Mixitoy. Deze huisjes bestaan uit foam delen die je zelf in elkaar kunt knutselen. Dit 100% veilige foam heeft enorm veel voordelen:

  • Het is stevig
  • Het is niet te zwaar, zodat kinderen er zelf mee overweg kunnen
  • Kinderen kunnen zich er niet aan bezeren
  • Het is zowel binnen als buiten te gebruiken

Verschillende huisjes met één product

Het voordeel van een speelhuisje van Mixitoy is dat je met één set heel veel verschillende mogelijkheden hebt. Dat kun je natuurlijk het best zien aan de hand van enkele voorbeelden. Bekijk ze hieronder.

Speelhuis foam MixiToy schip
Speelhuisje in woonkamer met blij kind
Speelhuis met stoffen dak groen _ leaves
Mixitoy marktkraam speelhuis foam

Houten speelhuis om zelf te maken

Nog een leuke: dit modulaire Montessori speelhuis van KateHaa. Prachtig. In dit geval niet het lichte foam, maar stevige planken waarmee je verrassende constructies maakt. Het pakket komt inclusief een trap en een glijbaan, zodat kinderen naast chillen in hun huisje ook actief bezig kunnen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld de wanden beklimmen, de trap oplopen en van de glijbaan glijden.

Een leuke bijkomstigheid is dat je samen met kinderen kunt bouwen. Hierdoor wordt het ECHT hun eigen huisje waar ze trots op zijn. Niet alleen leuk, maar ook goed voor hun ontwikkeling.

De houten planken zijn allemaal zeer netjes afgewerkt, hebben afgeronde randen en zijn met de hand tot in de perefectie geschuurd. Zo krijgen splinters geen kans. Wel zo’n fijn idee!

Dit zelfbouw speelhuis is gemaakt voor binnen, maar je kunt het bij mooi weer ook buiten gebruiken. En het opruimen en opbergen is natuurlijk eenvoudig, omdat je de delen los kun halen. Dat scheelt enorm veel ruimte, als het speelhuis niet gebruikt wordt.

Voor dit montessori speelhuis geldt ook dat je er heel veel mogelijkheden mee hebt. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

 

Modulair houten speelhuis Jindl voor binnen
Houten speelhuis stapelbaar Jindl
Speelhuis kinderopvang

Tipi tenten

Het is ondertussen een klassieker. De tipi speeltent. Een elegant, makkelijk op te bergen speelhuisje in de karakteristieke kegelvorm.

Wist je dat een tipi tent zijn oorsprong heeft als indianentent? Dit type tent is niet zwaar en kan snel worden opgezet en afgebroken. En dat was vroeger handig, want indianen waren nomaden die met paarden steeds een andere plek op de prairie zochten. En ook nu is het nog handig. Je zet de tipi tent voor je kinderen eenvoudig op en bergt hem ook weer op. De tipi tenten die je bij Jindl vindt hebben ronde stokken en een doek van katoen of canvas. Net wat anders dan de dierenhuiden die vroeger bij de echte indianen gebruik werden ;).

Trouwens, nog leuk om te vermelden: we verkopen ook een mini tipi tent. Echt een tentje voor de allerkleinsten. Hieronder zie je daarvan ook een leuk voorbeeld.

Tipi Tent Kid's Concept mini okergeelTipi tent Kid's Concept geelTipi tent Kid's Concept, grijsTipi tent Kid's Concept, sfeer geel

Welk speelhuisje kiezen?

Bekijk bij het kiezen van van het juiste speelhuisje goed naar je eigen situatie. Heb je de ruimte en blijft de tent permanent staan, dan is een vierkant - rechthoekig speelhuis of paviljoentent wat voor jou. Hou je van wat meer afwisseling; kijk dan eens verder naar de modulaire speelhuisjes waar je verschillende constructies mee kunt maken.

Een makkelijk op te bergen en op te zetten speelhuisje is een tipi tent. Deze vind je in verschillende maten en kleuren.

Voorop staat dat kinderen het heerlijk vinden om hun eigen plekje te hebben. Hun eigen huisje inspireert ze enorm om zelf te spelen. Van een boekje lezen tot een filmpje kijken, of van doktertje tot winkeltje: in hun eigen huisje is het altijd leuker.  Dat krijg je voor elkaar krijgen met een speelhuisje.