Sinterklaas

5 redenen om je sinterklaascadeaus vroeg te kopen

Sinterklaascadeaus Jindl

Nu al een blog over Sinterklaas? Jazeker! We zijn er vroeg bij. Je kent het vast wel. Je sinterklaascadeaus nog even op het laatste moment kopen. Dan is dat geregeld. Maar soms kan het ook tot teleurstellingen leiden. We geven je 5 redenen waarom het slim is om al vroeg te beginnen met het inkopen van sinterklaascadeaus.

Ja, jij als webshopeigenaar hebt makkelijk praten… ik hoor het je denken. En ja, toegegeven… voor een webshop is het alleen maar prettig als de inkopen een beetje verspreid worden. We hebben vaak te maken met een piek tijdens het feestdagen seizoen en dat zien we dus ook voor Sinterklaas. We willen dan niemand teleurstellen. Daarom is het fijn dat aankopen een beetje verspreid worden. We zagen vorig jaar al dat dit gebeurt en zijn benieuwd of dat het begin van een trend is. Wie weet wordt het vroeg inkopen van sinterklaascadeaus wel populair ;).

Sinterklaascadeaus: 5 redenen om ze al vroeg te kopen

1. Jouw cadeau kan uitverkocht raken

Wees er snel bij! Die kreet zie je soms voorbij komen. Zelf denk ik dan altijd: het zal wel. Ik laat me niet opjagen. Maar voor Sinterklaas kan het toch gebeuren dat sommige producten uitverkocht raken. Zeker de populaire producten. Natuurlijk hou je er als webshopeigenaar rekening mee, maar de productie moet het ook kunnen bijbenen. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld dat sommige populaire klimrekken een korte periode uitverkocht waren geraakt. Geen probleem, want de productie gaat altijd door. Maar toch betekende dat voor sommige klanten heel even wachten toen de voorraad op woensdag even op was en de nieuwe lichting klimrekken na het weekend weer binnen kwamen.

2. Voorkom vertraging met verzenden

Niet alleen webshops hebben te maken met piekbelasting. Ook voor vervoerders die pakketjes op de juiste plek bezorgen, zijn de dagen en weken voor sinterklaas en kerst erg druk. Er treden dan ook dikwijls vertragingen op. En dat is natuurlijk heel vervelend als je met smart wacht op het door cadeau dat je besteld hebt. Door er vroeg bij te zijn heb je nog wat speling als er onverhoopt vertraging optreedt. 

3. Geen stress om je sinterklaascadeaus

Opzij, opzij, opzij. Maak plaats, maak plaats, maak plaats. We hebben ongelofelijke haast! Nog even snel voordat het sinterklaasfeest losbarst alles wat je nodig hebt binnenharken? Dat kan enorm veel stress opleveren. Onnodige stress! Verspreid je sinterklaasaankopen en je kunt relaxed achterover leunen. Het scheelt echt heel veel. Bovendien heb je ook beter de tijd om er goed over na te denken, als je eerder begint met nadenken over en inkopen van je sinterklaascadeaus. 

4. Verspreid de kosten van je sinterklaascadeaus

December is een dure maand. Niet alleen Sinterklaascadeaus, maar vaak ook kerstinkopen, feestmaaltijden en oud en nieuw. Veel dingen die geld kosten en dat kan druk leggen op het budget van huishoudens. Door al vroeg te beginnen spreid je de kosten en is het wat beter behapbaar.

5. Tijd om te retourneren

Het komt bij Jindl gelukkig bijna nooit voor. Maar stel dat je een product gekocht hebt dat niet bevalt. Of dat bijvoorbeeld een ander familielid het ook gekocht heeft. Dan heb je nog alle tijd om het te retourneren als je er op tijd bij was. Wel zo prettig en het voorkomt teleurstellingen.

Conclusie

Kortom: het is natuurlijk geen must en iedereen doet het op zijn eigen manier, maar het vroeg inkopen van sinterklaascadeaus voorkomt stress en teleurstellingen. Je hebt meer kans dat je niet naast jouw favoriete product grijpt en de kans op vertraging met de pakketdienst is kleiner. We kijken er nu al naar uit. Veel plezier!