Jindl

Fotoshoot met het nieuwe Jindl Klimrek

Fotoshoot Jindl klimrek

Fotoshoot: een kijkje achter de schermen

Af en toe onze ervaringen delen is ook leuk. Al zeg ik het zelf ;). Eerder vertelden we al over de ontwikkeling van de perfecte klimdriehoek. als dat eenmaal zover is, dan moet je ook kunnen laten zien hoe het eruit ziet. Een fotoshoot organiseren dus! Met het Jindl klimrek op pad naar Zuidermeer. Dat is wat we deden. Wel even een stukje rijden, maar dat hebben we er graag voor over. Een klein kijkje achter de schermen tijdens onze dagelijkse bezigheden. 

Als je producten online verkoopt, wil je dat je klanten een goed beeld krijgen van de mogelijkheden. Met fotografie zorg je daar mede voor. Bij producten van andere merken wordt het beeldmateriaal vaak aangeleverd. Dat is handig. Maar voor de producten van het merk Jindl moeten we daar natuurlijk zelf voor zorgen. En dat is echt leuk om te doen. Je kunt dan nadenken over hoe je het precies wilt hebben en dat (laten) uitvoeren. In het verleden probeerden we het ook vaak zelf. En dat lukt aardig, maar een fotograaf met ervaring doet het vele malen beter. Daar kwamen we al snel achter. Iets met schoenmaker blijf bij je leest…

Fotoshoot voorbereiden

Dit keer waren het onze klimrekken en balance boards die (opnieuw) op de foto mochten. Ter voorbereiding brachten we de opstellingen de we nodig hadden in kaart en maakten een lijst met de producten die mee moesten naar Zuidermeer. Handig om houvast te hebben als je aan de slag gaat. Zo kun je het lijstje afwerken en afvinken.

Dat hadden we dan weer geleerd van de vorige keer. Toen misten we uiteindelijk een essentieel plaatje. Totaal niet aan gedacht toen we bezig waren. Dat ging ons dus niet nogmaals gebeuren. 

Ook niet onbelangrijk: checken of alles compleet is en alvast in elkaar zetten. Bij Jindl doet Jasper dit altijd. Hieronder zie je hem in actie: 

Voorbereiding fotoshoot Jindl met Jasper

Voor de voorbereiding zijn verder drie andere onderdelen essentieel:

Daar lees je hieronder in het kort meer over.

De locatie

Een pand dat voorheen dienst deed als melk- en kaasfabriek is door de huidige eigenaren Thomas en Eva grondig verbouwd. En dat zorgt voor prachtige ruimtes waar je super mooie foto’s kunt maken. Wij kozen ervoor om aan de voorzijde in ‘het woonhuis’ te fotograferen. Dit is een mooie minimalistische ruimte waardoor het Jindl klimrek helemaal centraal staat.

Het mooie aan deze ruimte is dat het hoge ramen heeft, waardoor de lichtinval erg goed is. Daarnaast geven de betonnen vloer en strakke wanden aan de ene en oude gevel aan de andere kant het geheel een mooie industrieel look. Als je er mee over wil weten kun je dat op de website van Fabriek Zuidermeer vinden.

Fotograferen met Kim
Fotoshoot Zuidermeer Jindl
Balance boards Jindl fotoshoot Jindl

De fotograaf

Via gezamenlijke vrienden van ons leerden we fotograaf Kim Regelink kennen. En dat werd een mooie samenwerking. Kim doet onder andere zwangerschapsshoots en familyshoots maar ze fotografeert ook producten. Doordat ze veel ervaring heeft met het fotograferen van kinderen, is dat perfect voor de actiefoto’s die we bijvoorbeeld van de Jindl klimrek wilden hebben.

De modellen

Verrassend veel reacties kregen we na een oproepje van Kim in onze zoektocht naar modellen. Veel ouders en kinderen vinden het leuk om een keer een echte fotoshoot te ervaren. Dat bleek. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Rowan en Dané. Een jongen van ongeveer 1,5 jaar en meisje van bijna 6. Hun opdracht? Ga maar lekker spelen… dan legt Kim het wel vast. Voor veel kinderen is het in het begin even wennen, maar ze vergeten al snel de camera. Het scheelt natuurlijk dat het speelgoed waarmee ze mogen spelen erg leuk is. En uiteraard… de ouders, moeders in dit geval, waren ook altijd dichtbij.

De resultaten: SHINE!

Na de fotoshoot moeten de foto’s natuurlijk nog bewerkt worden. Als dat klaar is, kunnen ze hun werk voor Jindl gaan doen; onze klanten laten zien wat er allemaal mogelijk is met de klimrekken en balance boards van Jindl. Een mooi proces en goed te bedenken wat er allemaal vooraf gegaan is aan een op het oog simpele foto op een website.

Fotograferen met Jindl Kim Regelink
Jindl achter de schermen