Klimdriehoek

De ontwikkeling van een perfecte klimdriehoek

Klimdriehoek Jindl inklapbaar PREMIUM

Hoe wij de perfecte inklapbare klimdriehoek maakten

Het was een mooi proces. Het ontwikkelen en produceren van een klimdriehoek die precies aan onze wensen voldoet. We verkopen al een hele tijd op Pikler driehoek geïnspireerde klimrekken voor binnen. Toch waren er enkele belangrijke wensen die we hadden. De perfect klimdriehoek moet volgens ons in te klappen zijn, zodat je hem kunt opbergen. Daarnaast moet het mogelijk zijn hem te combineren met andere klimrekken en is de veiligheid een belangrijk aspect. We kunnen verklappen: het is gelukt!

We vertellen je graag hoe we tot het ultiem driehoekige klimrek voor binnen zijn gekomen. Eerst alvast even een voorproefje. Dit is hem geworden.

Klimdriehoek Jindl inklapbaar PREMIUM Klimdriehoek Jindl ingeklapt

Het ontwikkelen van houten speelgoed

We nemen je graag mee in het ontwikkelproces. Want het is best leuk om daar eens over te vertellen. Hoe gaat de ontwikkeling van houten speelgoed eigenlijk in z’n werk? Welke stappen hebben we genomen om deze mooie klimdriehoek uiteindelijk aan te kunnen bieden. Ik legt het hieronder uit.

De brainstormfase

Omdat we al lang ervaring hebben met de verkoop van houten klimrekken voor binnen, wisten we al goed wat we wilden. Inklapbaar en te combineren met andere klimrekken en accessoires. Eerlijk is eerlijk: het ontwerp stond al grotendeels vast. Veel klimdriehoeken lijken wat betreft de vorm op elkaar. En voorbeelden hadden we al genoeg.

Vooral onze harde eisen van in te klappen, combinatiemogelijkheden en veiligheid maakten dat we even goed na moesten denken over wat handig was. Doordat ons klimrek inklapbaar is zit er beweging in. En dat is juist niet prettig als er mee gespeeld wordt. Zodra de driehoek uitgeklapt is, moet deze stevig zijn en geen kant meer opkunnen. Vastzetten met een extra veiligheidspal dus. De vraag was alleen: hoe gaan we dat doen? Het antwoord kwam in de volgende fase.

Ontwerpfase

Met de ideeën die we tijdens de brainstormfase opdeden, kon de ontwerper aan de slag. De vorm stond dus al redelijk vast. De knop om de twee delen aan elkaar vast te zetten, was nog belangrijk. Die wilden we aan de binnenkant van het klimrek hebben. Ten eerste omdat uitstekende gedeeltes niet onze voorkeur hebben voor de veiligheid. Daarnaast omdat het ontwerp dan beter intact blijft.

Hieronder zie je dat:

Klimdriehoek Jindl inklapbaar veiligheidsknop

Materiaalkeuze

Buiten kijf stond voor ons dat we wilden werken met berkenmultiplex. Niet alleen een mooie houtsoort, maar ook veilig (het splintert niet), goed bewerkbaar en stevig. Daar hoefden we dus niet lang over na te denken.

Het maken van prototypes

Wanneer alles is bedacht is het tijd voor het maken van de prototypes. Het eerste prototype was direct al een eind in de goede richting. Dat is altijd fijn. We vonden echter wel dat ons logo wat te prominent aanwezig was. Die hebben we wat subtieler gemaakt. Daarnaast is de vorm van de bevestigingsdriehoek aangepast. Deze is rechter gemaakt. Zo zit de klimdriehoek er strak en modern uit. 

Testen

Eerst zelf het prototype testen. Dat is belangrijk voor ons. Kunnen we er zelf op staan? Dan is een belangrijke test doorstaan. Vervolgens hebben we de luxe dat de kinderen van ons allemaal tussen de 1 en 9 jaar oud zijn. Perfect om ze het klimrek te laten testen dus. En ja… dat doen ze heel erg graag. Eigenlijk hebben de kinderen geluk dat hun ouders bij Jindl werken. Zo kun je het ook zien ;).

Daarna gaat het klimrek naar een onafhankelijk test instituut, zodat getest wordt of we aan de EN-71 normen voor speelgoed voldoen. Uiteraard was hier bij de ontwikkeling al rekening mee gehouden, dus die testen werden met glans doorstaan.

De productie

Na het goedkeuren van het prototype kon de productie starten. In serie uiteraard. Ook het bestellen van de onderdelen, zoals schroeven is natuurijk belangrijk. Vervolgens is het passen en meten om de klimdriehoek in een zo klein mogelijk doosje te krijgen. Zo bespaar je ruimte in het magazijn en is het versturen makkelijker. 

Samenstellen van een montagehandleiding

Hoe monteer je het klimrek nu het makkelijkst? Dat is belangrijk om te weten als je hem ontvangt. In de montagehandleiding met tekeningen zie je hoe dat werk. Uiteraard meegeleverd met elke driehoek die we verzenden. En, als iemand vragen heeft, staat Team Jindl uiteraard klaar met raad!

Productfotografie

Zo clean mogelijk de mogelijkheden van het nieuwe product in beeld brengen. Op een witte achtergrond, zodat je alle details goed kunt zien. Gelukkig hebben we daar professionals voor.

Sfeerbeelden fotograferen

Op het moment van schrijven nog niet helemaal klaar, maar een erg leuk onderdeel is de fotoshoot van onze producten. En dan doel ik op de sfeerbeelden met kinderen die er op spelen. Zo krijg je als klant een goed beeld van de mogelijkheden. 

Plaatsen op de website!

Eindelijk is het dan zover en krijgt de nieuwe klimdriehoek een mooi plaatsje op de website. Hij kan besteld worden!

Een fantastische klimrek set

Eerder vertelde ik al dat een van onze eisen was dat je het klimrek moest kunnen combineren met andere items. Dat is gelukt. Heel erg goed zelfs. Daarom kun je er een fantastische set van maken. Zo blijft het leuk en kun je steeds andere opstellingen proberen. Aan de hand van de leeftijd van de kinderen kun je een parcours makkelijk uitdagender of minder uitdagend maken.

Dit driehoekige klimrek van Jindl kun je combineren met:

  • Glijbaan en klimhelling

Klimdriehoek Jindl inklapbaar met glijbaan Klimdriehoek Jindl inklapbaar met klimhelling

  • Klimladder

Klimdriehoek Jindl inklapbaar met klimladder hoog

  • Klimkubussen

Klimrek kinderkamer van hout

De klimkubussen hebben overigens aan alle zijden de mogelijkheid om er een glijbaan of klimladder aan te bevestigen. Zo kun je ook hoeken van 90 graden maken en bijvoorbeeld een vierkant klimtoestel met verschillende onderdelen.

Extra veiligheid glijbaan en accessoires

Veiligheid vinden we heel belangrijk. Daar wordt bij de ontwikkeling al rekening gehouden. Onze nauwe samenwerking met partner Katehaa zorgt ervoor dat we hier samen een stapje verder in kunnen gaan. We schreven al dat je de klimdriehoek als deze uitgeklapt is vast kunt zetten met een veiligheidspal. Dat is een belangrijk veiligheidsaspect.

Ook erg belangrijk is het veilig gebruiken van de accessoires, zoals de glijbaan en klimladder. Deze moet je goed vast kunnen zetten, als er mee gespeeld wordt. Daarom heeft de glijbaan en klimhelling van Jindl als een van de weinige op de markt een veiligheidsbandje. Dat is EXTRA veiligheid, want de glijbaan klem je al vast tussen de sporen. En dat zit al stevig. Met het bandje nemen we het zekere voor het onzekere. Een prettige gedachte.

Tot slot is het vermelden waard dat de glijbaan een opstaande rand heeft. Hierdoor blijven kinderen goed op de plank zitten als ze glijden

Klimrek kubus voor binnen detail

Conclusie

Bij het ontwikkelen van nieuw houten speelgoed komt heel wat kijken. Maar we hebben er erg van genoten. De inklapbare PREMIUM klimdriehoek van Jindl is mooi, veilig en te combineren met andere producten voor nóg meer plezier. Mission accomplished!

Gerelateerde producten