Klimdriehoek

Klimdriehoeken van Jindl – waarom zijn ze een goede keuze?

Pikler-triangle-UPA-Jindl-glijbaan

We krijgen vaak de vraag wat een klimdriehoek met glijbaan van Jindl zo bijzonder maakt. We begrijpen die vraag en beantwoorden hem dan ook graag. Sterker nog: we praten het liefst de hele dag over ons klimtoestel en alle mogelijkheden. We kennen de toestellen natuurlijk door-en-door. 

Met een klimtoestel van Jindl koop je een product dat jarenlang meegaat, dat veilig is, waar veel handwerk aanzit én waar je nog veel meer mee kunt dan alleen klimmen. 

Daar gaan we…

Tot in perfectie afgewerkt

De klimtoestellen van Jindl zijn perfect afgewerkt. De vorm worden machinaal uitgefreesd en daarna start het handwerk. Met de hand schuren de houtbewerkers elk onderdeel, totdat het gewenste resultaat bereikt is. Dat is belangrijk, want goed schuren voorkomt splintervorming. Daarnaast is het van belang dat bijvoorbeeld een glijbaan helemaal glad is. Dat kunnen we met de handmatige bewerking én kwaliteitscontrole garanderen. 

Na het schuren, brengen de houtbewerkers een dun laklaagje aan. We schrijven bewust ‘dun’ omdat we zoveel mogelijk proberen om de natuurlijke uitstraling te behouden. Dat lukt goed door het hout niet onder een dikke laag vernis te verbergen. De bewerking is echter wel noodzakelijk om het product mooi te houden. 

Een ander aspect van afwerking, waar je misschien niet direct aan denk, is het gebruik van de schroeven. Elk klimspoor wordt aan weerskanten van het basiselement vastgezet met een schroef. Hiervoor gebruiken we schroeven met een grote platte kop. De kop van deze schroeven boort zich niet eenvoudig diep in het het materiaal, waardoor het hout mooi blijft. Maar belangrijker nog: er ontstaan geen splinters en dat is wat je wilt voorkomen.

Pikler triangle Jindl Upa
Hier zie je hoe de klimsporen met een schroef bevestigd zijn.

Veilig en duurzaam materiaal: berken multiplex

Bij houten speelgoed voor kinderen wil je gebruik maken van het beste materiaal. Daar hebben wij dan ook bewust voor gekozen. Voor alle klimtoestellen van Jindl wordt berkenmultiplex van de beste kwaliteit gebruikt. Dit doen we niet voor niets. Berkenmultiplex is namelijk makkelijk te bewerken en tegelijkertijd erg sterk door de verschillende laagjes. Daarnaast is bij deze houtsoort splintervorming tot een minimum beperkt. En dat wil je voor kinderen. 

Het hout is niet alleen sterk: het ziet er ook mooi uit. Dat geldt voor zowel het oppervlak als de (gezaagde) zijkanten. Bij het klimrek van Jindl wordt veel aandacht besteed aan de afwerking en dat zie je onder andere terug in de zijkanten van de elementen. Het strakke lijnenwerk zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Als je het toestel vaak tegenkomt, is dat 

De sporen van de klimdriehoek zijn overigens van massief rond espenhout. Dat kleurt erg mooi bij het berkenmultiplex. 

Veiligheid boven alles met je klimdriehoek!

Kinderspeeltoestellen moeten veilig zijn. Daarom is bij de ontwikkeling van het klimrek rekening gehouden met de geldende Europese veiligheidsnormen zoals de EN-71 norm voor speelgoed. De klimdriehoeken zijn dan ook EN-71 gecertificeerd en bovendien voorzien van een CE-markering.

Stevig

De stevigheid van de constructie heeft extra aandacht. Doordat we de sporen slechts licht voorboren, moet je bij de constructie redelijk wat kracht zetten. Doordat de schroef zich vast in het ronde hout boort, zit het direct goed vast. En dat is wat je wilt.

Gladde afwerking

Daarnaast zijn het vooral de gladde afwerking, het premium materiaal en de kwaliteitscontrole waardoor we kunnen zeggen dat we vele aandacht besteden aan de veiligheid van ons klimtoestel.

Uiteraard blijft het zeker bij kleine kinderen belangrijk om toezicht te houden. Laat ze niet alleen met het klimtoestel. Zeker als ze net begonnen zijn met ontdekken wat er allemaal kan, is het belangrijk om een oogje in het zeil te houden. Het blijft leuk om te zien dat de meeste peuters direct als ze een Jindl klimtoestel zien gaan uitproberen wat ze kunnen.

Tip! Leg kussens of (speel)matten om het klimtoestel om kinderen te beschermen als je de klimkunsten van de koters nog niet helemaal vertrouwt.

Modulair: wat een mogelijkheden!

Uniek aan de klimdriehoeken van Jindl is het het feit dat ze aan elkaar te koppelen zijn. Ze zijn modulair. Dit leidt ertoe dat je naast de klassieke pikler driehoek ook andere opstellingen kunt maken. Zodoende kun je het als kinderen wat ouder zijn net wat uitdagender voor de maken. Het klimrek gaat zo nóg langer mee. Veel klanten kiezen direct voor een set, die wat voordeliger is dan twee losse driehoeken. Je kunt echter ook heel goed starten met een een basisopstelling en deze later uitbreiden.

Mogelijkheden Pikler triangle
Voorbeelden van de populairste opstellingen

Multifunctionele klimdriehoek

Als je denk dat ze alleen geschikt zin om te klimmen, heb je het mis. Het klimtoestel is multifunctioneel. Je kunt er bijvoorbeeld ook in chillen met een hangmat (bij een set van 2) of een tent van maken, als je er een laken overheen gooit. En wie weet kan er nog veel meer mee, wat we zelf nog niet eens weten ;).

Veel plezier met bouwen!

Ze zijn makkelijk op te bergen

Kinderen denken er waarschijnlijk anders over, maar soms is het wel fijn om hun klimrek even op te bergen. Doordat de toestellen eenvoudig te demonteren zijn, berg je ze ook eenvoudig op. We hebben drie manier voor opbergen voor je uitgetekend als voorbeeld. Inclusief de afmetingen. Zo kun je zelf een plekje verzinnen in je huis, waar het klimtoestel kan komen de staan als er even géén gebruik van wordt gemaakt.

Drie voorbeelden voor opbergen inclusief maten

Opbergmogelijkheden klimdriehoek

Met liefde gemaakt ❤

Handwerk kost tijd, maar zorgt er wel voor dat elk onderdeel is gezien door minimaal twee paar mensenogen. Slechte delen worden zo snel opgespoord en niet ingepakt. Zo krijgt iedereen die bij ons een klimtoestel bestelt de best mogelijke kwaliteit. Dat wordt liefde gedaan door onze partner UPA Family. We kunnen namelijk niet veel andere dingen verzinnen die net zo mooi zijn als lachende kinderen die zich vermaken met onze producten en zich daarbij ook nog ontwikkelen.
Ook aan het inpakken besteden we veel aandacht. Zorgvuldig en met minimale kans op beschadiging van de onderdelen. Uiteraard met een uitgebreide montage-instructie en een kleine verrassing voor als het harde werk erop zit. Alles met liefde. Wordt de wereld toch weer een klein beetje mooier :).

Piklers gemaakt in de fabriek