Houten speelgoed

Houten speelgoed voor kinderen van 0 tot 3 jaar

Houten speelgoed voor kinderen van 0 tot 3 jaar

Houten speelgoed is er in alle soorten en maten. Veel houten speelgoed is heel geschikt voor dreumesen en peuters omdat het stevig en duurzaam is. Doordat het aanbod houten speelgoed voor peuters groot is, vind je bijna altijd wel iets dat bij je kind past. Tijdens de eerste levensjaren ontwikkelen kinderen zich enorm en speelgoed kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Uiteraard  moet het ook gewoon leuk zijn om mee te spelen…

Wij selecteerden zes leuke houten speelgoed cadeaus uit onze shop voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Daar gaan we: 

Houten loopwagen met speelelementen

Details houten loopwagen
Houten loopwagen blauw

Een allround stuk houten speelgoed, dat is deze loopwagen. De loopwagen is enorm uitgebreid. Het wordt niet snel saai, want aan elke zijde is weer wat anders te ontdekken. En dat is wat die kleintjes natuurlijk willen. Door verschillende onderdelen die kunnen draaien of schuiven, trainen kinderen hun motoriek terwijl ze zich uitleven. Bootjes, een uitkijktoren, vissen, een kompas en een krijtbord… ze raken niet uitgekeken!

Daarnaast is deze loopwagen perfect om de eerste stapjes mee te oefenen. Door het remsysteem kan de wagen veilig en langzaam vooruit geduwd worden. Dat beetje tegengewicht dat door de rem gegeven wordt, geeft net de stevigheid dat een beginnende loper nodig heeft. Daarnaast zijn de wieltjes van rubber, zodat ze smooth over de vloer rollen

Hobbelpaard met beugel

Wat is er nu fijner dan lekker bewegen en leren wat er gebeurt als je je gewicht verplaats. Dreumesen en peuters vermaken zich er enorm mee. 

Dit hobbelpaard heeft een veiligheidsbeugel, wat vooral handig is voor jongere kinderen die zichzelf nog niet goed kunnen vasthouden. Zodra je kindje dit wel kan, kun je de beugel verwijderen. Dan kan het zelf op- en afstappen. 

Nettte afwerking

Dit houten speelgoed is netjes afgewerkt waardoor het niet barst of splintert. Wel zo veilig. Zie je het al voor je? We weten het zeker: hobbelplezier gegarandeerd!

Hobbelpaard-met-veiligheidsbeugel-voorzijde-
Pikler-driehoek-met-glijbaan-klimhelling

Klimrek voor binnen

Een gegarandeerde aanwinst in huis is dit klimrek voor binnen. Zet een kind vanaf een jaar of 1 in de buurt van dit klimrek en 9 van de 10 keer gaan ze op ontdekkingstocht. Dit klimtoestel is echt onweerstaanbaar.  

Klimmen en klauteren helpt kinderen enorm in hun motorische ontwikkeling. Zeker met dit premium klimrek dat met veel zorg gemaakt is en waarbij extra aandacht is geschonken aan de veiligheid. Bij de productie komt veel handwerk kijken en die aandacht zie je terug. Door het gebruik van duurzaam berkenmultiplex is het bovendien gekozen voor een perfecte houtsoort voor kinderspeelgoed. 

Jarenlang plezier

Het leuke aan dit model is dat je de set uit kunt breiden, zodat je nog veel meer mogelijkheden hebt. Zo koop je echt iets waar je lang wat aan hebt.

Wandelwagen Kid’s Concept

Kijk naar de bovenste afbeelding op deze pagina. Nog een wandelwagen. Dit keer van Kid’s Concept. Een mooie strakke loopwagen in de kleur grijs of abrikoos. Een minimalistisch stuk speelgoed waarmee jouw kleintje de mooiste avonturen kan beleven. De bak is groot genoeg om veel knuffels of speelgoed in mee te nemen. Op vakantie, naar opa en oma of naar andere bijzondere plekken: ze verzinnen elke keer weer wat nieuws.

De handgreep geeft goede ondersteuning en is op verschillende manieren te plaatsen. Ook zijn de wieltjes voorzien van een remsysteem. Met stelschroeven bepaal je hoe stroef de wieltjes moeten draaien. Laat de reis maar beginnen!

Leuke houten puzzel Kid’s Concept

Hoe een simpel houten puzzeltje zoveel plezier kan geven. De kleine dreumes kan met deze puzzel met vier stukjes de eerste puzzelervaring opdoen. Het simpele ontwerp is geschikt voor kinderen vanaf twaalf maanden. Door de eenvoud en de mooie houtkleuren is dit een puzzel die ook prima in je interieur opgaat als decoratie. Maar natuurlijk moet er vooral mee gespeeld worden. Het oplossen van de puzzel is een mooi succesmoment voor je kleintje.

Ben je ook benieuwd hoe snel die van jou het voor elkaar krijgt?

Houten puzzel Kids Concept

Klassieker: deze houten vormenstoof!

Houten vormenstoof Aiden Kid's Concept

Nog zo’n klassieker. Misschien ken je hem zelf nog wel van vroeger. De houten vormenstoof.  Elk blokje kan maar op één manier in de stoof geschoven worden. Daardoor leren kinderen vormen herkennen en ‘problemen’ oplossen.

Deze vormenstoof heeft 6 blokjes in verschillende vormen en kleuren. Zit alles erin, dan til je eenvoudig de deksel op om weer opnieuw te beginnen. En ja, er zijn genoeg kleine slimmeriken die het bakje vullen door de deksel eraf te halen. Die gaan gewoon recht op hun doel af. Ook prima ;).