Actief speelgoed

Stapelstein Inside – Wat kun je er mee doen?

Wat kun je met Stapelstein Inside?

Heb je het nieuwste van Stapelstein al gezien? Met Stapelstein Inside zin er nóg meer mogelijkheden. De klassieke stapelstenen hebben nu hun kleinere broertjes en zusjes. vorm die ERIN passen. Vandaar Stapelstein Inside. We vertellen je er in dit blog alles over. Bovendien laten we zien wat je er allemaal mee kunt!

Stapelstein Inside staat symbool voor het prachtige potentieel dat in ieder mens schuilt.

Het verhaal van het Duitse merk Stapelstein is een succesverhaal. Ontwerper Stephan Schenk heeft iets prachtigs neergezet. Duizenden kinderen over de hele wereld spelen met Stapelstein stapelstenen. Het mooie open ended speelgoed is simpel, maar heeft enorm veel mogelijkheden. En daar komt met de Stapelstein Inside serie dus nóg meer bij. Voor oprichter en ontwerper Schenk is het een droom die uitkomt nu de Inside-serie gelanceerd is.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door de liefde die kinderen hebben voor bewegen en spelen”, vertelt Schenk op zijn website. “Stapelstein Inside staat symbool voor het prachtige potentieel dat in ieder mens schuilt. Stapelstein Inside brengt ons (spelenderwijs) weer in contact met deze kracht en ontsluit uiteindelijk wat diep in ons begraven ligt en niet te beschrijven is in woorden en beelden – de essentie van ieder mens, ongeacht leeftijd.”

Daarbij haalt de ontwerper ook aan dat kinderen van nature al verbonden met hun innerlijke kracht. Stapelstein Inside zorgt ervoor dat ze hun potentieel kunnen ontdekken. Op hun eigen manier. Daarmee doelt Schenker op het open ended karakter van het speelgoed. Het staat niet van tevoren vast wat je moet doen met de stapelstenen. Alles mag. Zonder starre conventies of voorgeprogrammeerde uitkomsten.

Verschillende elementen Stapelstein Inside

Een set met Stapelstein Inside bestaat uit uit zes fysieke elementen. Maar er is nog een zevende element: de ruimte in de kern. Die ruimte kun je opvullen met 2 kleinere elementen in de kern. Schenker: “Elk element heeft kleurverlopen van ‘warm’ naar ‘koud’. Als je de kernen in elkaar schuift krijg je bijpassende, aanvullende kleuren. De paren van verschillende groottes zin als een familie.” Van groot naar klein. De basis lijkt ook wel wat op de matroesjka poppen uit Rusland die zeer bekend zijn.

Wat kun je doen met Stapelstein inside?

De mogelijkheden zijn eindeloos met Staelstein Inside. Hier laten we je zien wat je allemaal kunt doen met de stapelstenen!

Stapelstein inside sorteren

Sorteren en organiseren 

Kinderen zijn er dol op. Sorteren en organiseren. Voor de allerkleinsten is het zelf een basisvaardigheid waar ze hun hele leven wat aan hebben. 

De holle ruimte die in de Stapelstein Inside stapelstenen zit, kun je gebruiken als bakje om allerlei kleinere voorwerpen te sorteren en te bewaren. Op kleur, op grootte, op soort… wat je maar wilt!

Stapelstein Inside pastel Jindl sfeer

Torens bouwen (en omgooien)

Je maakt de meest veelzijdige bouwerken met de Stapelstein Inside bouwstenen. Heb je eenmaal een mooie toren gemaakt: dan is veilig omgooien ook geen probleem. De blokken zijn lekker ligt, zodat kinderen zich niet kunnen bezeren. 

Oja! Dit is niet alleen leuk voor kinderen. Ook voor volwassenen is het een mooie uitdaging om een toren te bouwen van verschillende elementen. 

Stapelstein stapelstenen Inside regenboog Jindl sfeer

Modern Matroesjka

We schreven al dat de stapelstenen wat weg hebben van de matroesjka  poppen die je misschien wel kent. Of het nu een set van drie of zes is, vooral jonge kinderen vinden het leuk om dingen uit elkaar te halen en te ontdekken, te zoeken en te verstoppen.

In de binnenste holte kun je bijvoorbeeld een klein figuurtje, een schelp of een knikker verstoppen. Mooie geheime plekken! 

Stapelstein in het water

Spelen met water!

Ja, Stapelstein en water gaat perfect samen. De stenen kunnen er tegen. Je kunt ze dus ook lekker in bad of onder de douche gebruiken. Wist je dat de drie verschillende formaten ook verschillende geluiden maken als je ze op het water legt met de golvende kant naar beneden. Bootst een heus concert na en maak de mooiste composities! 

Stapelstein stapelstenen Inside Jindl balanceren

Balanceren maar!

Wij zijn dol op balanceren. En met Stapelstein Inside kun je ook perfect balanceren. Door de verschillende afmetingen van de elementen kun je zelf een leuk evenwichtsparcours samenstellen. Erg goed voor de ontwikkeling van kinderen en zeer geschikt om ook met kinderen en volwassenen samen te doen! 

Je kunt het ook prima combineren met een balance board van Jindl of een Stapelstein balance board confetti. Zo maak je je parcours nóg leuker!

Stapelstein inside knikkers

Tellen met Stapelstein Inside!

Met de Stapelstein  Inside elementen kun je rekenen visueel maken. Hoeveel knikkers passen er in het ene element? Tel ze op bij het andere element en je rekensom komt tort leven.  Het is bewezen dat kinderen zo sneller leren rekenen. Bovendien zijn ze lekker actief bezig.