Veilig speelgoed

OEKO-TEX standard 100 – wat houdt het in?

OEKO-tex standard 100 bij speelbanken Jindl

Misschien heb je het weleens voorbij zien komen online: OEKO-TEX standard 100, maar wat is het precies? We leggen het je graag uit! 

Wat is OEKO-TEX?

OEKO-TEX is een bedrijf in Zwitserland dat de veiligheid van textiel test en standaard 100 is het certificaat dat een product krijgt als het door de veiligheidstesten heen komt en wordt goedgekeurd. OEKO-TEX heeft veel verschillende soorten certificaten die een product kan krijgen na getest te worden, maar het standard 100 certificaat is veruit het belangrijkst en de meest voorkomende. 

Als een product het standard 100 certificaat heeft, betekent dit dat het is gemaakt met veilige materialen. Alle componenten van een product met zo’n certificaat zijn getest op 1000 schadelijke stoffen. Alleen als een product minder dan de maximaal toegestane hoeveelheid bevat van al deze 1000 stoffen, krijgt het een certificaat. Daarmee kan de stof bijvoorbeeld veilig worden gebruikt voor producten voor kinderen. 

OEKO-Tex standard 100 logo

Verschillende productniveaus voor certificering

Producten met een standard 100 certificaat zijn getest op schadelijke stoffen. Hoe meer contact met de huid en hoe intensiever dit contact, des te strenger wordt getest. Daarom worden producten ondergebracht in 4 niveaus:

  • Niveau 1: Onder andere producten voor baby's en peuters. Deze categorie wordt het strengst getest en heeft de laagste waarden van maximale toegestane hoeveelheid schadelijke stoffen.
  • Niveau 2: Deze categorie bevat producten die veel in contact komen met de huid, zoals beddengoed en ondergoed. 
  • Niveau 3: Dit niveau bevat producten die de huid niet direct aanraken, zoals bijvoorbeeld jassen. 
  • Niveau 4: Dit niveau gaat over huishoudtextiel en decoratiematerialen, zoals tafelkleden en theedoeken. 

OEKO-TEX bij Jindl

Bij Jindl verkopen we ook producten die gemaakt zijn van textiel. Bij de producten wordt ook aangegeven dat gebruikt wordt gemaakt van stoffen met een  OEKO-TEX standard 100 certificering. We geven hieronder graag enkele voorbeelden van Jindl producten waarvoor dit geldt. 

Speelbanken

De Jindl Cord speelbanken zijn gemaakt van extra stevig meubelschuim en hebben mooie, zachte ribstof hoezen. Deze hoezen hebben een OEKO-TEX standaard 100 certificaat. De speelbanken waren al aantrekkelijk door het mooie design en de vele manieren waarop ze gebruikt kunnen worden, maar het veiligheidscertificaat maakt ze nog aantrekkelijker! Wil je nu ook zo’n leuke bank hebben? Bekijk hier de speelbanken.

Speelbank Jindl succes

De speelbanken Jindl Cosy zijn niet alleen duurzaam, vlekbestendig, kleurecht en makkelijk te onderhouden, maar beschikken ook over een OEKO-TEX standard 100 certificaat! De banken zijn beschikbaar in 4 neutrale kleuren, zodat ze leuk staan in iedere ruimte. De banken zijn superleuk om thuis te gebruiken, om op te klimmen en spelen, maar de banken zijn ook stevig genoeg om op school of bij de kinderopvang te gebruiken! Bekijk de superleuke speelbanken hier!

Speelkleden

Niet alleen de speelbanken van Jindl zijn getest door OEKO-TEX, maar ook de speelkleden hebben een certificaat en zijn dus geheel veilig om te gebruiken! De Jindl speelkleden hebben een antislip laag, waardoor kinderen er op kunnen spelen zonder uit te glijden en komen met een opbergtas om het opruimen nog makkelijker te maken. De speelkleden zijn beschikbaar in 3 verschillende kleuren: blauw, grijs en groen. Voor ieder wat wils! 

Speelkleed kleuter dreumes schoolkind large Jindl groen

Opvouwbaar speelmatras

Een opvouwbare speelmatras is superhandig. Kinderen kunnen er op spelen en chillen, maar de matras kan ook gebruikt worden als logeerbed! Het viel natuurlijk al te verwachten, maar ook de opvouwbare speelmatras heeft een standaard 100 certificaat. Nu kunnen kinderen er gerust uren mee spelen en hun creativiteit gebruiken om de bank in verschillende opstellingen te vouwen. Bekijk de speelmatrassen hier!

Speelmatras donkergrijs Jindl spelen