Klimmen en klauteren

Welke ondergrond kan ik gebruiken voor de klimrekken?

Ondergrond voor klimrek binnen Jindl

Veiligheid en comfort. Belangrijk aspecten als het gaat om klimspeelgoed. En zeker als het gaat om de klimrekken voor binnen van Jindl. In deze blog bespreken we welke ondergrond je het best kunt gebruiken als je kinderen met een klimrek gaan spelen. Daarin gaan we in op veiligheid, maar ook op het beschermen van je vloer. Onze klanten vragen namelijk vaak: elke ondergrond kan ik het best gebruiken voor het klimrek.


Valbescherming klimrek binnen

Ten eerste: het is niet verplicht om valbescherming op de vloer te gebruiken bij de klimrekken van Jindl. De valhoogte blijft namelijk altijd onder de wettelijke norm van 60 centimeter. Toch is het wel aan te raden, want je maakt het spelen hiermee extra comfortabel voor kinderen. Zeker omdat je zie bijvoorkeur op blote voeten laat spelen met het klimrek Ook bij het glijden van de glijbanen kan het fijn zijn om niet op een harde (tegel)vloer terecht te komen.

Een ander groot voordeel van het gebruik van een ondergrond voor klimrekken is dat je je vloer beschermd. Het is zo zonde dat je veel geld uitgeeft aan een mooi parket of houten vloer en dat er vervolgens krassen opkomen door het klimrek. Dat wil je voorkomen. Weeg daarom goed af waar je goed aan doet.

Help mijn klimrek schuift over de vloer!

De klimrekken van Jindl staan erom bekend dat ze robuust, stevig en daarmee veilig zijn. Ze worden niet zomaar aan de kant geduwd door kinderen, maar, zeker op een gladde ondergrond, kan dit wel. En dat wil je voorkomen. Zeker als je bijvoorbeeld een mooie houten vloer hebt. Dan wil je niet dat er ander hout overheen schuift. Krassen wil je voorkomen.

Welke ondergrond kies ik?

Wij hebben de populairste ondergronden voor onze klimrekken voor je op een rijtje gezet. Uit deze lijst kun je wat kiezen. Nogmaals: het is niet verplicht, maar maakt het spelen vaak comfortabeler. Bekijk hier de populairste ondergronden voor een klimrek voor binnen. 


Jindl puzzelmatten

Speciaal ontworpen om te dienen als ondergrond voor onze klimrekken: de Jindl speel- en puzzelmatten van foam. We hebben de maten speciaal afgestemd op verschillende opstelling die je kunt maken met het klimrek. De foam matten zorgen ervoor dat de klimrekken niet gaan schuiven. Daarnaast zijn ze erg comfortabel om op te spelen. Dat je je (houten) vloer beschermt is natuurlijk ook niet onbelangrijk.
De matten hebben allemaal een neutrale kleur. Zo gaan ze mooi op in het interieur en leiden ze verder niet af bij het spelen.

Speelmat foam onder klimrek

Jindl speelkleed

Comfortabel, mooi en handig. Dat zijn de Jindl speelkleden in mooie neutrale kleuren. Doordat de kleden een enorm goede antisliplaag aan de onderzijde hebben, blijven ze goed op hun plek. Je kunt het klimrek er opzetten en deze zal niet gaan schijven. Het kleed voelt lekker zacht aan de voeten van kinderen. en het is trouwens ook handig als ondergrond voor je balance board, zoals je ziet 😉

Speelkleed peuter kleuter blauw Jindl

Een groot vloerkleed

Wat heel erg goed werkt is een groot vloerkleed. Heb je die al thuis liggen, dan is dit uitstekend geschikt om als ondergrond te dienen voor het klimrek. Het is comfortabel voor kinderen als ze met hun blote voeten spelen.
Let er wel even op dat het klimrek stevig staat. Bij een hoogpolig tapijt kunnen her en der wat subtiele hoogteverschillen ontstaan. Even checken is wel zo veilig.

Vloerbedekking

Heb je thuis vloerbedekking? Dan is die ondergrond sowieso al geregeld. Niets meer aan doen, zouden we zeggen. Comfortabel voor kinderen om op te spelen, het klimrek glijdt niet en de vloer kan ook niet beschadigen. Perfect!


Samenvattend

Een ondergrond bij de klimrekken is geen vereiste. In veel gevallen is het echter wel comfortabeler voor kinderen én je beschermt je vloer!