Jindl, Klimmen en klauteren

10 redenen waarom ouders kiezen voor een Jindl klimrek

Klimset van Jindl

Wat zijn ze leuk he? De houten klimrekken voor binnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. We merken dat er steeds meer verschillende merken en exemplaren op de markt komen. Echt goed, want kinderen bewegen steeds minder en met een klimrek stimuleer je ze om in beweging te komen. Gewoon omdat het leuk is. Niet omdat ze moeten. 

Met het groter wordende aanbod merken we dat er ook steeds meer vragen komen vanuit ouders over onze klimrekken. Daarom leggen we in deze blog aan de hand van tien voorbeelden uit waarom ouders kiezen voor een Jindl klimrek. 

1. De klimrekken zijn erg mooi afgewerkt

Een van de belangrijkste redenen is dat de PREMIUM klimrekken van Jindl extra rond zijn afwerkt. Dat wil zeggen dat de rondingen in het hout in tegenstelling tot andere merken tot 3 millimeter zijn afgeschuurd. Het effect dat daarmee krijgt is dat ze heel ‘zacht’ aanvoelen. En dat vinden kinderen heel fijn. Dat geldt voor alle hoeken. Als het materiaal door je hand gaat, voel je de kwaliteit. Dat vinden we belangrijk en daar krijgen we ook veel complimenten over. Dat houden we er dus in! Hieronder zie je een voorbeeld van onze populaire klimdriehoeken of pikler triangles

Klimdriehoek Jindl inklapbaar veiligheidsknop Klimdriehoek Jindl inklapbaar detail driehoek

2. Jindl klimrekken zijn extra veilig

Bij Jindl wordt veel aandacht besteed aan veiligheid voor kinderen. Zo voldoen de klimrekken bijvoorbeeld aan de EN71 speelgoednorm. De klimrekken mogen zodoende een CE-keurmerk dragen. Natuurlijk, het blijft een gebruiksvoorwerp waar altijd wat mee kan gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar in de basis zijn de klimrekken veilig. Dit betekent onder andere: 

  • De afmetingen voldoen aan de eisen (bijvoorbeeld niet hoger dan 60 centimeter, want dan is valbescherming nodig)
  • De constructie is stevig en veilig bevonden
  • De afwerking is zodoende dat kinderen veilig met het klimrek kunnen spelen
  • De glijbaan, klimhelling en klimladder kunnen vastgezet worden met een veiligheidsbandje

Klimdriehoek Jindl verstelbaar veiligheidsriempjes

3. De klimrekken zijn modulair

Koop je bijvoorbeeld een klimdriehoek, dan kun je er later een klimkubus of ladder aan koppelen. Zo maak je de mooiste klimparcours met de verschillende klimrekken van Jindl. Doordat we zoveel verschillende mogelijkheden hebben, kun je de opstelling perfect afstemmen op de ruimte die je tot je beschikking hebt. 

Tot ons genoegen zien we dat de sets heel populair zijn. En daarover zijn we niet eens echt verbaasd. Zo haal je namelijk wel het meest uit het klimrek. Je hebt met een set meer mogelijkheden omdat je naast klimmen bijvoorbeeld ook kunt glijden. En dat vinden kinderen super leuk. 

Klimset van Jindl

4. Ze gaan generaties mee

Dat is duurzaam! Onze klimrekken gaan lang mee bij normaal gebruik. En ook kinderen die al wat ouder zijn kunnen er mee blijven spelen. Daar zijn ze sterk genoeg voor. Dat is voor ons heel vanzelfsprekend en daar zijn we blij mee. 

5. Productie in Europa

We weten exact hoe het productieproces in z’n werk gaat, welke materialen gebruikt worden en hoe de arbeidsomstandigheden zijn. Sterker nog. We gaan regelmatig op bezoek. Niet om te checken, maar vooral om toekomstplannen te bespreken en te overleggen. 

Daarnaast betekent het dat we hele korte lijnen hebben en dat het transport niet zo ver is. Dat is makkelijker, duurzamer en vooral sneller. Zo kunnen we snel schakelen en altijd voldoende voorraad proberen aan te houden. 

6. In meerdere kleuren verkrijgbaar

Alle PREMIUM klimrekken zijn ook verkrijgbaar in mooie pastelkleuren en opvallende regenboogkleuren. In dat geval zijn van de klimrekken de stangen gekleurd en van de klimhellingen de klimstenen. Erg leuk om wat extra vrolijkheid in iedere ruimte te creëren. 

Klimrek set pastel met Jindl pikler

7. De klimrekken zijn gecertificeerd

We gaven al aan dat de klimrekken veilig zijn. Daarnaast zijn ze CE-gecertificeerd en voldoen aan de EN-71 speelgoednorm. De testen zijn uitgevoerd door een onafhankelijk testbureau. 

8. Goed voor de ontwikkeling van kinderen

Bewegen, klimmen, balanceren: het is allemaal goed voor de ontwikkeling van kinderen. We zien helaas in heel Nederland, België en Duitsland dat kinderen steeds minder bewegen. Dat kan tot klachten leiden als ze ouder worden. Overgewicht, motorische achterstanden en problemen met vallen, zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Door vanaf jonge leeftijd voldoende te bewegen groeien kinderen gezonder op. Het is goed voor hun motoriek, zelfvertrouwen, conditie en evenwicht. Wij vinden het mooi dat we daar een steentje aan bij kunnen dragen. 

9. Ze zien er heel mooi uit!

Niet onbelangrijk: de klimrekken van Jindl zien er heel mooi uit. Dat is wel zo prettig als het klimrek bijvoorbeeld in de woonkamer komt te staan. Het hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling. Zeker de uitvoering in houtkleur past in nagenoeg ieder interieur. 

10. Veel kinderopvangen hebben een Jindl klimrek

Last but nog least. Veel kinderopvangen hebben een Jindl klimrek. En dat vinden kinderen (en ouders) zo leuk dt eenzelfde klimrek vaak ook voor thuis wordt aangeschaft. Echt super leuk om te zien hoe dat gaat. In eerste instantie hebben we de klimrekken ontworpen voor thuisgebruik. Toen merkten we dat er ook bij veel kinderopvangen behoefte was aan degelijk spelmateriaal. En door de certificering kan dat ook prima. Daarom staan de Jindl klimrekken nu zowel thuis als op de kinderopvang. 

Klimrek parcours van hout

Klimdriehoek Jindl® inklapbaar PREMIUM

Original price was: € 179,00.Current price is: € 169,00.

Klimrek klimdriehoek Jindl® inklapbaar PREMIUM met glijbaan – klimhelling

Original price was: € 318,00.Current price is: € 279,00.

Houten klimrek kubus met glijbaan | klimhelling Jindl naturel

Original price was: € 298,00.Current price is: € 259,00.

Klimdriehoek en klimkubus met glijbaan-klimhelling en ladder Jindl®

Original price was: € 569,00.Current price is: € 509,00.

Houten klimrek kubus met ladder Jindl naturel

Original price was: € 268,00.Current price is: € 239,00.

Klimrek kubus met glijbaan | klimhelling en ladder naturel

Original price was: € 387,00.Current price is: € 359,00.

Klimdriehoek verstelbaar met glijbaan – klimhelling Jindl®

Original price was: € 229,00.Current price is: € 195,00.

Wandrek | klimrek verstelbaar 3-in-1 met glijbaan en klimhelling Jindl®

Original price was: € 269,00.Current price is: € 239,00.

Houten klimrek | klimkoepel voor kinderen

Original price was: € 339,00.Current price is: € 319,00.

Houten klimrek | klimkoepel voor kinderen met glijbaan | klimhelling

Original price was: € 497,00.Current price is: € 469,00.