Actief speelgoed

Glijbaan peuter: deze mogelijkheden heb je!

Glijbaan peuter Jindl

Je wilt een glijbaan voor je peuter aanschaffen? Een hele goede keuze, want glijden is hartstikke leuk om te doen voor kinderen. Daarnaast draagt een glijbaan voor peuters ook bij aan de motorische ontwikkeling. Omhoog klimmen, eraf glijden, eromheen rennen en opnieuw beginnen. Heerlijk voor een kind.

Bij Jindl zijn we gespecialiseerd in houten speelgoed en we weten ook veel van verschillende glijbanen voor peuters. Graag leggen we in dit artikel uit welke mogelijkheden er zijn voor een geschikte glijbaan. Omdat we fan zijn van houten producten vanwege de levensduur en het uiterlijk, leggen we daar de nadruk op. Toch maken we ook nog even een uitstapje naar een glijbaan van foam. De glijbanen voor peuters die we behandelen zijn in eerste instantie bedoeld voor binnen. Bij mooi weer kunnen ze echter ook meegenomen naar buiten, maar zijn niet bestand om voortdurend blootgesteld te worden aan weersomstandigheden als bijvoorbeeld regen, sneeuw of vorst.

Verschillende soorten houten glijbanen

We behandelen hieronder de verschillende soorten houten glijbanen voor peuters en leggen daarbij uit welke mogelijkheden je hebt. Er is namelijk meer op de markt dan je denkt. Bij Jindl zijn we steeds op zoek naar speelgoed dat naast leuk, mooi, veilig en duurzaam ook multifunctioneel is. Dat is met sommige glijbanen het geval, maar helemaal als je kiest voor een klimrek in combinatie met een glijbaan voor peuters. Daarmee heb je veel meer mogelijkheden voor ongeveer hetzelfde aankoopbedrag. Het gaat hierbij om elementen die je met elkaar kunt combineren. Goed, hieronder leggen we het voor je uit.

Indoor houten glijbaan klassiek

We beginnen met een houten glijbaan voor peuters. Een klassieker wat ons betreft. Deze modellen zijn robuust en bestaan (eenmaal gemonteerd) uit één stuk. Hiermee heb je een stevig stuk speelgoed dat goed tegen een stootje kan. De modellen die je bij Jindl vindt, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke houtkleur, maar net zo goed voor wit of zwart als dat beter in je interieur past.

Hierboven hadden we het al over multifunctionaliteit. Met de houten glijbanen voor peuters van het Belgische merk Arthur & Friends kun je naast glijden ook nog andere dingen doen. Je kunt de glijbaan namelijk omdraaien waarmee je een racebaan, of hindernisbaan voor bijvoorbeeld speelgoedautootjes maakt. Slim bedacht!

Houten glijbaan peuter

Inklapbare houten glijbaan voor peuter

Wil je wel een houten glijbaan in huis, maar er niet tegenaan kijken als er niet mee gespeeld wordt? Dan is een inklapbare houten glijbaan voor peuters een goede optie! Soms wil je het speelgoed gewoon even opruimen. Zeker als je niet de luxe hebt van een aparte speelkamer voor de kinderen. In je woonkamer wil je dan soms even ruimte maken. Met een inklapbare glijbaan gaat dat een stuk makkelijker. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi uit. 

Pikler driehoek met glijbaan

Een houten glijbaan voor peuters die ook direct als klimrek gebruik kan worden. De pikler driehoek met glijbaan is een speeltoestel dat rap aan populariteit wint. En dat is niet voor niets. Dit veelzijdige speelgoed is leuk, maar vooral ook heel leerzaam. De klimdriehoeken die je bij ons vindt, zijn geïnspireerd op de pikler driehoek die Emmi Pikler bekend maakte. Deze Hongaarse kinderarts vond uit dat kinderen zich het best ontwikkelen als ze dingen op hun eigen tempo kunnen proberen. Met een pikler driehoek met glijbaan is dat heel goed mogelijk.

We zien het zelf met de kinderen die onze producten testen. Steeds durven ze een stapje verder te gaan. Waar ze zich als dreumes eerst nog alleen optrekken aan het klimrekje om te kunnen staan, gaan ze er als ze wat meer vertrouwen al snel overheen. Dat geldt ook voor de glijbaan.

Het leuke aan dit product is dat je dus een glijbaan in huis haalt, maar nog veel meer. De glijplank is namelijk ook nog om te draaien. Zo creëer je een klimhelling. Multifunctioneel en ook nog eens makkelijk op te bergen als je kiest voor een inklapbare klimdriehoek met glijbaan.

Klimrek voor binnen met glijbaan

Nog een goede optie als je een glijbaan voor peuters zoekt, is het kubus klimrek met glijbaan voor peuters. Ook hierbij kun je de glijbaan omdraaien en dan gebruiken als klimplank. Heel erg leuk om mee af te wisselen.

De kubussen zijn ook zonder de glijplank heel leuk om mee te spelen. Lekker klimmen, klauteren en gek doen! De valhoogte blijft onder de 60 centimeter waardoor het gebruik veilig is.

Deze kubus is te combineren met een klimdriehoek van Jindl, zodat je een leuk klimparcours kunt maken. Ook speciale klimladders zijn beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld aan de ene kant van de kubus een ladder plaatsen en aan de andere kant een glijbaan.

Een speelparadijs in huis en zeker ook bij de kinderopvang is zo gemaakt. Daar gaat jouw peuter absoluut plezier aan beleven!

Glijbaan peuter Jindl

Glijbaan bij klimboog

Ook een goede optie voor een glijbaan voor peuters die we willen bespreken is de combinatie met een klimboog. Dit leuke waldorf speelgoed is voor kinderen om op te klimmen (aan de ene kant) en schommelen (aan de andere kant). Je kunt er veilig een glijbaan aanhangen voor nog meer uitdaging. Vandaar dat dit product ook heel goed onder de categorie houten glijbaan past. De klimboog is daarnaast ook nog verkrijgbaar als inklapbare versie.

Foamblokken met glijbaan

We gaven het al aan: we zijn fan van houten speelgoed. Toch maken we graag een uitstapje naar deze foamblokken met glijbaan. Met deze sets die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, bepaal je zelf hoe jouw glijbaan eruit ziet. Met een trapje aan de ene kant en het schuine blok als glijbaan aan de andere kant, is plezier gegarandeerd!

Elk foamblok is afgewerkt met een zeer sterke, slijtvaste en duurzame bekledingsstof die erg makkelijk schoon te maken is met een vochtig doekje. Wel zo handig! Hierdoor zie je ze ook vaak terug bij kinderopvangen en bso’s. Bovendien zijn de blokken lekker zacht en licht. Wat grotere kinderen zullen daarom ook zelf hun favoriete opstelling kunnen maken. Dat maakt het spelen vaak nóg leuker! 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een houten glijbaan voor peuters om binnen te gebruiken, zijn er veel mogelijkheden. De klassieke houten glijbanen zin perfect voor hun ‘core business’ glijden! Door wat verder te kijken naar bijvoorbeeld een klimdriehoek of klimkubus, vergroot je de mogelijkheden. Daarmee haal je in veel gevallen voor een vergelijkbare prijs een veelzijdiger speeltoestel in huis mét de mogelijkheid om te glijden. Zie het als een glijbaan voor peuters met nóg meer mogelijkheden en extra uitdaging voor kinderen. Zo raken ze er niet snel op uitgekeken en blijven er graag mee spelen!