Actief speelgoed

Actief speelgoed voor binnen in 2023

Speelgoeed voor binnen 2023

Naarmate het buiten kouder wordt, gaan we weer vaker naar binnen. Ook kinderen spelen vaker binnen. Toch willen ze wel graag hun energie kwijt en actief bezig zijn. Gelukkig zijn daar heel veel mogelijkheden voor. We kijken in dit blog naar welk speelgoed voor binnen populair is in 2023 en waarmee kinderen lekker actief bezig zijn. We laten daarbij speelgoed zien dat niet alleen leuk is, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. 

Helaas zien we dat kinderen over het algemeen steeds minder bewegen. Dat heeft consequenties voor onder andere hun gewicht, maar ook de de motorische vaardigheden, hun evenwicht en het leervermogen om goed en veilig te vallen. Met actief speelgoed voor binnen kun je deze vaardigheden spelenderwijs trainen. Maar bovenal is het gewoon echt hartstikke leuk speelgoed. En dat is natuurlijk het aller belangrijkst: plezier!

Klimrek voor binnen

Het pareltje uit de collectie van Jindl. Dit driehoek klimrek met glijbaan is populair in menig huiskamer in Europa. En dat komt door de kwaliteit en het gemak. De klimrekken worden gemaakt in Europa en volgen de EN71 speelgoednorm. Je kunt je kinderen er dus (terwijl je een oogje in het zeil houdt) met een gerust hart mee laten spelen. 

Met deze klimrekken komen kinderen in beweging. In verschillende leeftijden, doen ze ook andere dingen. De hele jonge kinderen van rond een jaar trekken zich op aan het klimrek om te gaan staan. Daarna begint het klimmen en meestal vanaf een jaar of 2-3 kunnen ze ook van de glijbaan. En dan begint het: erop klimmen, eraf glijden, om het toestel heen rennen en weer opnieuw. 

Je kunt de glijbaan ook nog omdraaien zodat je er een klimhelling van maakt. Dan kun je er van de andere kant opklimmen. 

 • Goed voor motorische ontwikkeling
 • Ontwikkeling van kracht
 • Ontwikkeling uithoudingsvermogen
 • Balans 

Klimrek hout binnen met glijbaan

Grote klimset van hout voor binnen

Als je wat meer ruimte hebt maak je met deze grote houten klimset echt een speelparadijs voor binnen. Deze set is ook erg populair bij de kinderopvang. Maar voor thuis kan het natuurlijk ook. De set bestaat uit verschillende elementen die je allemaal aan elkaar kunt koppelen. Modulair dus.  

Populair is de set met een klimkubus, klimdriehoek met glijbaan en een ladder. De elementen kun je op verschillende manier met elkaar verbinden. Zo blijft het steeds een uitdaging. 

Erg leuk voor kinderen vanaf ongeveer jaar (onder begeleiding) tot een jaar of 8. Gegarandeerd speelplezier. 

 • Goed voor motorische ontwikkeling
 • Ontwikkeling van kracht
 • Ontwikkeling uithoudingsvermogen
 • Balans

Klimset van Jindl

Koppelbare balansplankjes

Simpel, maar ontzettend leuk. Met de koppelbare balansplankjes van Jindl maak je leuke parcours en probeer je je evenwicht te bewaren. Perfect speelgoed voor binnen en bij mooi weer kun het het ook mee naar buiten nemen. Ook bij voor kinderopvanginstellingen en BSO’s zien we dat de balansplankjes een prominente plek binnen het aanbod van speelgoed voor binnen hebben verworven.

Tijdens het testen kwamen we erachter dat kinderen de set ook op hele andere manieren gebruiken. Zo kunnen de plankjes tijdens het spelen heel goed dienen als een racebaan voor autootjes. Kun je erop zitten en zijn ze een perfecte brug over virtueel water. Heerlijk wat kinderen allemaal verzinnen, als je ze hun gang lat gaan. Leg er bijvoorbeeld wat houten blokken bij en de balansplankjes zijn ineens het middelpunt van een mooie stad. 

 • Goed voor het ontwikkelen van balans en evenwicht
 • Coördinatie van het lichaam

Balanceren op koppelbare evenwichtsbalken

Foam speelmat om je lekker op uit te leven

Lekker simpel. Leg thuis een foam puzzelmat neer. Dan kunnen kinderen heerlijk comfortabel binnen spelen. En niet onbelangrijk: lekker actief bezig zijn. Koprollen, een handstand, tikkertje. Zie kunnen zich lekker uitleven. Perfect speelgoed voor binnen. Of eigenlijk: een perfecte ondergrond waarop je zelf kunt bedenken wat je er mee gaat doen. 

De populaire foammatten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ze zijn ook goed te gebruiken als ondergrond voor klimrekken van Jindl. Daar zijn de afmetingen op afgestemd. 

 • Spelenderwijs werken aan conditie
 • Ontwikkeling van kracht
 • Ontwikkeling van coördinatie 

Spelen op speelmat foam Jindl

Foam speelset 

Dit mogen we echt niet niet vergeten. Deze populaire foam speelset is echt een aanrader. Zeker voor kinderen die net beginnen met klimmen en klauteren. De sets met een trap zijn met stevig klittenband aan elkaar vast te maken. Zo kunnen kinderen veilig spelen. 

De foam blokken hebben een binnenzijde van hoogwaardig meubelschuim en een toplaag van kunstleer. Groot voordeel daarvan is dat het heel makkelijk schoon te maken is. Daarom is het ook zo geschikt voor kinderen én ook de kinderopvang. De sets zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

 • Leren traplopen
 • Lekker klimmen en klauteren
 • Balanceren

Jindl foam blokken in wit en beige

Speelgoed voor binnen: conclusie

Lekker actief bezig zijn terwijl het weer buiten niet geschikt is? Binnen kan het ook met een dosis fantasie en actief speelgoed voor binnen. Er zijn enorm veel mogelijkheden en we hebben in de opsomming hierboven het een en ander uitgelicht. 

Voorop staat ook bij ons: laat kinderen lekker spelen. Daar hebben ze hun hele leven profijt van. En of ze nu spelen met een klimrek of gewoon ravotten in de woonkamer: het maakt niet uit. Kinderen weten zelf de leukste avonturen te bedenken met welk materiaal dan ook. Dat ze door te spelen verschillende vaardigheden ontwikkelen, is mooi meegenomen. Maar plezier staat voorop!