Klimmen en klauteren

Houten klimrek binnen. Welke opties heb je?

Klimparcours kinderopvang

Je ziet ze steeds vaker opduiken: leuke houten klimrekken voor binnen. En dat is niet voor niets. Vanaf het moment dat kinderen ontdekken dat ze ergens op kunnen klimmen, doen ze dat graag. Ook op spullen die er eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Met een houten klimrek voor binnen kunnen kinderen zich op een veilige manier uitleven en op ontdekkingstocht.

Wij zijn gespecialiseerd in houten klimrekken voor binnen en laten je graag alle mogelijkheden zien. En dat zijn er steeds meer. Maar eerst nog even een korte uitleg over hoe wij de klimrekken testen en hoe je de mooie, inspirerende klimparcours maakt.

Klimrek testen

We hebben bij Jindl ons eigen testteam. Dat team bestaat uit onze eigen kinderen. Voor de zekerheid melden we even: ze vinden het ontzettend leuk om te doen. Voor hen is het gewoon spelen. Als we nieuwe producten aanbieden, willen we weten hoe kinderen daar mee spelen. Door het gewoon neer te zetten, kunnen we dat checken.

Door ons testteam wamen we uiteindelijk ook op een idee om te zoeken naar mogelijkheden voor een klimparcours. Bij ons op kantoor is het vaak een verzameling van nieuwe producten die we uitproberen en bekijken. Steeds als de wat oudere kinderen (6-7 jaar) kwamen, maakten ze van alle toestellen een parcours. Simpelweg door van alles achter elkaar te zetten. Daar moesten we wat mee!

Klimparcours maken

Via onze contacten in Letland en Litouwen stuitten we op de klimkubussen van Katehaa. Dat was de start van een mooie samenwerking. Het zijn perfecte houten klimrekken voor binnen en de mogelijkheden zijn enorm. Met mooie accessoires als glijbanen en klimladders maak je de mooiste parcours.

Wij gaan daarbij een stapje verder en ontwikkelden ons eigen, op de pikler driehoek geïnspireerde, houten klimrek voor binnen. Onze versie is eenvoudig in te klappen en zo op te bergen. Hierbij hebben we rekening gehouden met andere producten en ervoor gezorgd dat ze ermee te combineren zijn. Zo kun je de set steeds verder uitbreiden en de kinderen raken niet uitgespeeld. Fijn hieraan is dat ook de wat oudere kinderen er voldoende uitdaging in vinden. Een ideaal klimrek ook voor bij een kinderopvang of kinderdagverblijf. Je leest hieronder overigens alles over klimrekken bij kinderdagverblijven en de kinderopvang.

Voorbeelden houten klimrekken voor binnen

Hieronder enkele populaire voorbeelden van klimrekken voor binnen. 

 • Klimkubus van hout

  Deze houten klimkubus vormt de basis voor veel klimplezier. Door de robuuste uitvoering staat deze bus stevig en van verschillende zijdes kun je erop klimmen.

Klimrek kubus van hout multifunctioneel

De maximale valhoogte blijft onder de 60 centimeter, zodat je geen extra valdemping nodig hebt. Dat betekent dat je deze ook bij de kinderopvang prima kunt gebruiken.

 • Klimkubus met glijbaan of klimladder

  Hang er glijbaan of klimladder aan en de uitdaging en het plezier wordt met klimkubus direct veel groter. 

Vierkant klimrek van houtKlimrek vierkant met klimladder

 • Klimdriehoek

De klimdriehoek van Jindl is ook te combineren met de klimkubussen. Zo kun je deze meenemen in je parcours, maar ook heel goed los gebruiken. Kinderen raken er niet mee uitgespeeld. Welke combinatie je ook maakt.

Klimrek kinderkamer met glijbaan Jindl

 • Uitgebreide sets houten klimrek voor binnen

Combineren dat het een lieve lust is. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt. Dat is misschien wel het grootste pluspunt aan onze houten klimrekken voor binnen. Je kunt starten met een basisopstelling en deze uitbreiden als daar behoefte aan is. 

Al deze klimrekken zijn ook in kleurrijke uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je kijken wat het best bij het interieur past en daarop afstemmen.

Klimrek hout voor binnen

 • Leuke klimbogen

  Ook erg populair zijn de klimbogen die je ook als wip-wap kunt gebruiken. Verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren en ook te combineren met een glijbaan en klimhelling. 

  Waldorf rocker opvouwbaar XXL uitgeklaptWaldorf rocker opvouwbaar XXL liggendWaldorf Rocker XXL sfeer

Slim ontworpen klimkubussen

Dat je er er hele gave parcours voor kinderen mee kunt maken, komt door het slimme ontwerp van de klimkubussen. Aan de zijden met de spijlen klimmen kinderen omhoog. Dan komen ze op een plateautje terecht en van daaruit gaan ze verder.

De accessoires kun je aan verschillende zijdes bevestigen. Hierdoor maak je ook hoeken van 90 graden maken om zo het parcours helemaal naar eigen inzicht in te richten. Dit model houten klimrek voor binnen laat zich daarnaast heel eenvoudig combineren met accessoires als een glijbaan, klimhelling of klimladder. Hiermee geef je het klimparcours pas echt vorm.

Wat kun je er nog meer mee?

De kubussen zijn ook super leuk om doorheen te kruipen. Zo kunnen zelfs de allerkleinsten er van genieten. Ideaal ook als je kinderen in verschillende leeftijden hebt. Daarnaast gebruiken sommige kinderen hem als (sta)tafel. Met een hoogte van 58 centimeter gaat dat prima!

Klimrek kinderopvang en kinderdagverblijf

Zijn jullie klimrekken geschikt voor op een kinderopvang? Het antwoord is ja! En we leggen hieronder uit waarom ze geschikt zijn.

Uiteraard moet je bij een kinderopvang rekening houden met de veiligheid van speelgoed. Zeker als het gaat om klimrekken is het zaak om goed op te letten. Door tijdens de ontwikkeling van de klimrekken voor binnen rekening te houden met de geldende veiligheidseisen, kunnen we met een gerust hart zeggen dat onze houten klimrekken veilig zijn. Ook voor de kinderopvang. Daarnaast zien ze er natuurlijk fantastisch uit. Deze combinatie zorgt er waarschijnlijk ook voor dat ze zo populair zijn.

Hieronder beschrijven we waarom onze houten klimrekken veilig zijn. Let er daarbij wel op dat er ALTIJD toezicht van een volwassene vereist is. Uiteraard is dat op een kinderopvang standaard het geval, maar het is toch belangrijk om nog eens aan te kaarten.

 • Valhoogte lager dan 60 centimeter

De norm voor valhoogte zonder valdemping op de bodem te plaatsen is in Nederland 60 centimeter. Daar blijven de klimrekken die we aanbevelen voor de kinderopvang onder. Dat betekent dat je ze kunt gebruiken zonder extra valdemping te plaatsen rondom het toestel. Zorg er wel altijd voor dat om het klimrek heen voldoende ruimte is. Hiermee voorkom je dat kinderen, als ze vallen, ergens tegenaan botsen. 

 • Extra veiligheidsopties accessoires

Een klimrek is wat ons betreft niet compleet zonder glijbaan, klimladder of klimhelling. Deze accessoires maken het extra leuk. De bevestiging van elke aanvulling heeft bij ons extra aandacht. Het moet gewoon goed vastzitten. Ten eerste passen de accessoires perfect op de ronde stangen en zitten daardoor direct al goed vast. Ten tweede leveren we een stevig bandje met drukknoppen mee waarmee je de glijbaan of klimhelling extra vastzet. Die extra veiligheid geeft een goed gevoel

 • CE-certificering

De klimrekken voor de kinderopvang hebben uiteraard een CE-certificering. Daardoor kun je ze met een gerust hart gebruiken.

 • Ontwikkeling volgens de EN-71 norm

Een CE-certificering mag je niet voeren als het product niet voldoet aan de EN-71 eisen voor speelgoed. Daarom worden de houten klimrekken ook getest of ze voldoen aan deze normen. Onder andere de EN-71-1 EN-71-2 EN-71-3 en EN-71-8 normen getest. Dit komt in het kort neer op de brandveiligheid, stevigheid, veiligheid van het materiaal en het ontbreken van schadelijke stoffen. Het onafhankelijk instituut SGS voert de testen uit.

 • Gemaakt in Europa

Onze klimrekken worden geproduceerd in Europa. We kunnen de kwaliteitseisen zo goed monitoren. Daarnaast vinden we het zelf ook makkelijker qua communicatie en levertijden.

 • FSC-hout

Goed materiaal zorgt voor goede kwaliteit. De houten klimrekken voor binnen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Wel zo prettig. 

Houten klimrek voor thuis

Klimmen bij de kinderopvang is natuurlijk leuk, maar ook thuis valt er genoeg te ontdekken. Onze houten klimrekken zijn uiteraard ook geschikt voor thuis. Sterker nog: daar zijn ze in eerste instantie voor bedoeld. Door de doorontwikkeling op het gebied van veiligheid en aanpassingen voor de eisen van speelgoed op kinderdagverblijven kunnen onze klimrekken nu gelukkig ‘overal’ gebruikt worden. Ja, zelfs buiten bij mooi weer! Dat maakt het nog leuker en zo helpen we indirect nog meer kinderen met hun ontwikkeling. Een mooie bijkomstigheid!