Montessori speelgoed

Nieuw! Montessori speelgoedkasten

Montessori speelgoedkast Jindl
Met de nieuwe montessori speelgoedkasten van Jindl is het speelgoed altijd binnen handbereik. Waarom zou je het mooie speelgoed dat je hebt verbergen achter kastdeuren, als je het ook kunt laten zien? We vertellen je raag wat meer over deze kasten in deze blog
 
Als kinderen zelf bij hun speelgoed kunnen en het zien, spelen ze er eerder mee. Dat is de montessori-gedachte achter de speelgoedkast. Geen deurtje, maar gewoon planken waarbij alles wat je erop zet in het zicht staat. Kinderen spelen er dan dus eerder mee, maar je stimuleert ze ook om het speelgoed weer zelf op te ruimen. Het kan namelijk, afhankelijk van het speelgoed dat je hebt, leuk voor een kind zijn om alles netjes neer te zetten en te ordenen. Het bevordert in elk geval de zelfstandigheid enorm. En dat past perfect binnen de montessori-filosofie. 
 

Verschillende maten

De open speelgoedkasten zijn verkrijgbaar in twee maten. Een speelgoedkast met twee schappen en een met drie schappen. Je zou kunnen zeggen dat je zo per leeftijd een geschikte kast kunt kiezen, maar dat is een beetje afhankelijk  lengte van de kinderen. De hoogste plank van de kast met drie planken is 65 centimeter. Zodra kinderen kunnen staan, kunnen ze daar al snel bij.  Bij de kast met drie planken heb je uiteraard meer opbergmogelijkheden voor je montessori speelgoed
 

Natuurlijk materiaal

De kasten zijn gemaakt van stevig en gecertificeerd berkenmultiplex. Hierdoor hebben ze een mooie natuurlijke uitstraling. De voorkant van de kast is rond afgewerkt, zodat kinderen zich niet kunnen bezeren. Daarnaast hebben we er voor gezorgd voor een opstaand randje aan de de achterkant van elke plank. Zo valt het kleine speelgoed niet achter de kast. Dat is niet alleen handig, maar het ziet er ook mooi uit. 
De beide zijpanelen hebben een kleine inham aan de onderzijde. Zo staat de kast stevig op vier delen waardoor eventuele oneffenheden in de vloer ook kinder invloed hebben. 
 

De montage van de speelgoedkast

Uiteraard hebben we zelf de kasten ook eerst in elkaar gezet om te kijken of we tegen eventuele problemen aanliepen. Dat was niet echt het geval, maar we kwamen er al snel achter dat het wel een vereiste is om de kast met twee volwassenen te monteren. Eigenlijk heb je maar twee stappen die je echt hoeft te volgen: 
 
  1. Bevestig de achterzijde aan de kastplank. Bij de versie met twee planken die je dit uiteraard twee keer en bij de hogere versie met drie planken, drie keer. 
  2. Bevestig de zijpanelen aan de planken. 
En dan ben je al klaar. Snel he?! De schroeven voor de kasten worden uiteraard meegeleverd. Net als een inbussleutel om de schroeven in het hout te draaien. We merken echter dat het met een schroefmachine veel makkelijker gaat. En die kun je ook gerust gebruiken. Zorg er alleen wel voor dat je de schroefmachine op z’n laagste stand zet. Dan voorkom je dat de schroeven te diep in het hout gaan. 
 

Fotoshoot van de speelgoedkast

Zodra de prototypes klaar waren hebben we direct samen met de modellen een leuke fotoshoot georganiseerd. Het is natuurlijk belangrijk om te laten zien wat je allemaal met de speelgoedkast kunt. Voor de shoot besloten we om Montessori speelgoed van Tick-It en ander speelgoed van onder andere Lubulona en Kid’s Concept te gebruiken. Hiermee hebben we afgewisseld. Zo krijg je een mooie indruk van de mogelijkheden die er zijn. 
 
Hieronder vind je enkele voorbeelden van foto’s die tijdens de fotoshoot gemaakt zijn.