Actief speelgoed

6 keer speelgoed om te helpen in het huishouden

Speelgoed broodrooster van hout

Heerlijk toch als kinderen je spelenderwijs kunnen helpen? Wij maakten een selectie van leuke producten waarmee een kind het beste beentje voor kan zetten met hulp in de huishouding. Van boodschappen doen tot stofzuigen en van een ontbijtje maken tot koffiezetten. Kinderen vinden het geweldig om dit samen met volwassenen te doen, maar vermaken zich er alleen ook super goed mee. Vaak zie je dat de tools die ze gebruiken nog veel meer toepassingen heeft, dan je zelf gedacht had. De fantasie van kinderen is ongeëvenaard! 

Bekijk hier onze top-6 van speelgoed die te maken hebben met het huishouden! In willekeurige volgorde.

1. Strijkplank met strijkijzer

Blijkbaar heeft niet iedereen alleen maar non-iron overhemden in de kast liggen. Er zijn mensen die strijken :). Met de leuke strijkplank van Kids Concept kunnen kinderen dat ook doen. Samen met hun ouders, opa en oma of andere volwassenen. 

De strijkplank is gemaakt van hout en komt met een afneembare katoenen hoes. Je kunt de hoogte zelf instellen. 50 of 55 centimeter. Ideale hoogtes voor kinderen. Het strijkijzer zelf heeft echte knoppen die geluid maken. Zo lijkt het net echt. Dat wordt mooi gladgestreken kleding!

Strijkplank-en-strijkijzer-Kids-Concept-1
Oven Bistro Kid’s Concept wit sfeer

2. Klassieke oven

De lekkerste gerechten uit de oven. Met deze klassieke houten speelgoedoven is het mogelijk!

De knoppen zijn draaibaar en hebben een zacht klikgeluid. Uiteraard kan de ovendeur geopend worden, zodat wat lekkers op de meegeleverde bakplaat terecht kan komen. 

Let wel op! De bereidingstijd in een speelgoedoven is doorgaans véél korter. Gerechtje erin, deurtje dicht, rondje draaien en klaar. Deurtje weer open en serveer maar!

Deze oven is niet alleen leuk om mee te spelen, maar is door de neutrale kleuren ook mooi om naar te kijken. Het gaat moeiteloos op in je interieur. 

3. Houten stofzuiger

Deze stofzuiger kan echt ‘zuigen’. Je krijgt er magnetische stukjes vuil bij. Als je daar met de stofzuiger overheen gaat, maak je de vloer weer mooi schoon.

Als kinderen klaar zijn met schoonmaken, kunnen ze het het vuil opbergen in het kleine vakje. De meeste kinderen vinden het leuk om tegelijkertijd met papa mama of een andere volwassene te doen. Toch vermaken ze zich er alleen ook goed mee. Voor je het weet is nergens meer vuil te vinden ;). 

Strijkplank-en-strijkijzer-Kids-Concept-1
Koffiezetapparaat Kids Concept

4. Koffiezetapparaat

Een ontbijtje op bed inclusief een versiert kopje koffie. Met dit houten koffiezetapparaat kan het. Fantastisch speelgoed voor de mooiste verhalen. Het apparaat is uitgevoerd in rustige en stijlvolle pastelkleuren. Bij dit product krijg je een pakje melk, suiker, en twee koffiecapsules.

5. Broodrooster

Een vers geroosterd of gebakken broodje. Met deze speelgoed broodrooster bak je ze lekker bruin! De hendel werkt echt en zo til je de sneetjes brood eenvoudig op. De knoppen zijn echt draaibaar. Bij het broodrooster zitten verschillende leuke accessoires: 

  • 2 sneetjes brood
  • Jampot met afneembare deksel
  • Jam
  • Veilig botermes
  • Twee plakjes kaas
broodrooster Kids Concept wit voor
Winkelwagen Kid's Concept Bistro sfeer 1

6. Boodschappenwagen

Lekker shoppen. In de supermarkt van kinderen kan iedereen halen wat hij of zij wil. Alle mag en alles kan. Met deze boodschappenwagen vervoer je alle net aangeschafte boodschappen eenvoudig. En dat is nog niet alles, want naast boodschappen kun je er natuurijk ook je knuffels of poppen in vervoeren. Veel wandel- en shopplezier!

Kid’s Concept speelgoed

De producten die je hierboven zag zijn van het Zweedse merk Kid’s Concept. Het designbedrijf bestaat sinds 2007 en ontwerpt producten voor kinderen die speels én stijlvol zijn. Het speelgoed van Kid’s Concept zorgt voor urenlang speelplezier. Bij het ontwerpen van de producten gaan duurzaamheid en de functie van het product hand in hand. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de materiaalkeuze en afwerking.

Door het Zweedse minimalistische design en de zachte kleuren, gaat het speelgoed moeiteloos op in je interieur. 

Al het speelgoed van Kid’s Concept is uitvoerig getest en voldoet aan alle geldende voorschriften. Kid’s Concept werkt aan duurzame producten die generaties lang meegaan. En dat past perfect bij Jindl.